Silopi Belediye Başkanı ve 2 meclis

Silopi Belediye Başkanı ve 2 meclis üyesinden haber alınamıyor -Silopi Belediye Başkanı Yıldırım ve Belediye Meclisi üyeleri Atız ile Tanışın yakınları, kaçırılma iddiası üzerine savcılığa başvurdu


ŞIRNAK (A.A) - Silopi ilçesinden bir taziye için Irakın kuzeyine gittikten sonra kendilerinden haber alınamayan Silopi Belediye Başkanı Hüsnü Yıldırım ve Belediye Meclisi üyeleri Selahattin Atız ile Ayhan Tanışın yakınları, kaçırılma iddiası üzerine savcılığa başvurdu.
     Taziye için 25 gün önce gittikleri Irakın kuzeyinde yolları kesilerek kaçırıldığı iddiası üzerine, Başkan Yıldırım, Belediye Meclisi üyeleri Atız ve Tanışın yakınları olayın araştırılması için Silopi Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulundu.
     Silopi Belediyesi avukatlarından Hakim Tanış yaptığı açıklamada, "Silopi Belediye Başkanı Hüsnü Yıldırım, Belediye encümenleri Selahattin Atız ile Ayhan Tanış 12 Nisan tarihinde Iraka taziye ziyareti için gitmişlerdir. Kendilerinden haber alınamaması üzerine, kayıpların yakınları olayın araştırılması için savcılığa başvuruda bulundu. Onun dışında hiç bir bilgiye sahip değiliz" dedi.
     Silopi eski Belediye Başkanı Emin Toğurlunun KCK davasıyla ilgili tutuklanmasının ardından belediye başkanlığına seçilen Hüsnü Yıldırım, BDPnin itirazlarına rağmen belediye başkanlığından istifa etmemesi üzerine disiplin kuruluna sevk edilerek partisinden ihraç edilmişti.
     Bir süre önce bazı belediye encümenlerinin evlerine ses bombası atılmış ve saldırılar Yıldırım tarafından kınanmıştı.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Silopi Belediye Başkanı ve 2 meclis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER