Simavda Kaymakamlar Toplantısı

Simavda Kaymakamlar Toplantısı -Kütahya Valisi Çiftçi: -(Kaymakamlar) Çalışmalarınızda devlete sahip çıkarak halkı yanınıza alın, halka yardımcı olun


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, kaymakamların, çalışmalarda devlete sahip çıkarak halkı yanlarına alması ve halka yardımcı olması gerektiğini bildirdi.
     Çiftçi, Simav ilçesindeki Gölcük Orman İşletmesi Tesislerinde düzenlenen aylık olağan Kaymakamlar Toplantısında, kaymakamlardan, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm personele sahip çıkılmasını, onların eksikliklerinin giderilmesinde yardımcı olunmasını ve motivasyonlarının artırılmasını istedi.
     Personelin gereksiz yere üzülmemesi talimatını veren Çiftçi, şöyle devam etti:
     Halkla ilişkilerinizi gözden geçirin ve onlarla diyalog içinde olun. Devlet olarak yapılacak dairenizle ilgili yatırımlar konusunda halkı bilgilendirin. Halkın taleplerini, isteklerini mutlaka dinleyin, dikkate alın. Onların istek ve eleştirilerini yerinde görmeye çalışın. Vatandaşımızın isteği belki sizin için önemsiz olabilir. Ancak unutmayın ki; o istek, vatandaşımız için hayati önem taşıyor olabilir. Eğer istek yerine getirilemeyecekse bunu vatandaşımıza makul bir şekilde anlatın. Çalışmalarınızda devlete sahip çıkarak halkı yanınıza alın, halka yardımcı olun.
     Çiftçi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hayata geçirilen 12 yıllık zorunlu eğitimle ilgili birimlerin yeni döneme hazır olması gerektiğini anlattı.
     Taşımalı eğitimin çok önemli olduğuna dikkati çeken Çiftçi, Taşımalı eğitim kapsamında öğrencilerin okullarına gelip gitmesinde, onların öğle yemeklerinden yararlanmasında gereken titizlik ve denetimi gösterin. Velilerden gelecek istekleri dikkate alın, sorunları yerinde inceleyin. Öğretmenlerimiz de yeni döneme hazırlıklarını tam anlamıyla yapmalı dedi.
    
     -Tek katlı, bahçeli binalar yapılmasını önerelim-
    
     Çiftçi, köylerden kentlere göçün önüne geçilmesinde en önemli etkenin, köylerin yaşanılır bir yer olmasından geçtiğine dikkati çekti.
     İnsanların bulunduğu yerde yaşamasına özendirilmesi gerektiğini anlatan Çiftçi, şunları söyledi:
     Deprem bölgesi içindeyiz. Tek katlı, bahçeli binalar yapılmasını önerelim. Çok katlı binalardan kaçınalım. Özellikle bir ağaç boyunu aşmayan, en fazla 3 katlı binalar yapılması için çalışma başlatalım.
     Kütahya ve ilçelerinde önemli su kaynakları var. Bu kaynakların balık üretim çiftlikleri şeklinde değerlendirilmesi hem aile hem de ilimiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. Ayrıca sanayi alanında yatırımcılara büyük ihtiyacımız var. Onlara kapılarımızı açalım. Sıcak ilişkiler içinde olalım. Özel sektör yatırımlarında yardımcı olalım. Yapılacak yatırımlardan istihdam ve ekonomik anlamda Kütahya ve ilçeleri karlı çıkacaktır.
     Çiftçi, kaymakamların Ramazan ayını iyi değerlendirerek, halkla bir araya gelip çalışmaları anlatmasını istedi.
     Toplantıya, Kütahya Jandarma Komutan Vekili Yarbay Haluk Selvi, Vali Yardımcısı Metin Selçuk, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, ilçe kaymakamları ve Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavda Kaymakamlar Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER