Simavda 3 belde belediyesinin birleşmesi

Simavda 3 belde belediyesinin birleşmesi -Demirciköy, Öreyler ve Çaysimav belde belediyelerinin, gelecek yıl yapılacak seçimlerden itibaren Yeşilkent adını alması kararlaştırıldı


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesine bağlı Demirciköy, Öreyler ve Çaysimav belde belediyelerinin, referandumla birleşme kararı alınmasının ardından gelecek yıl yapılacak mahalli seçimlerden itibaren Yeşilkent beldesi adını alması kararlaştırıldı.
     Nüfusu 2 binin altına düşmesi nedeniyle kapanma tehlikesi bulunan 3 beldeden Öreyler ve Çaysimavda geçen yıl referandum yapılmış ve bu beldelerin Demirciköy beldesine mahalle olarak katılması kararı kesinleşmişti.
     Söz konusu beldelerin ileri gelenlerinden oluşturulan komisyon, 30 Mart 2014te düzenlenecek yerel seçimlerden itibaren 3 beldenin, Yeşilkent beldesi alması konusunda anlaştı.
     Demirciköy Belediye Başkanı Turan Sümer, AA muhabirine, yerel seçimler sonrası Çaysimav ve Öreyler beldelerinin yasa gereği mahalle konumuna geçerek, Demirciköyün birer mahallesi olacağını söyledi.
     Beldelerden oluşturulan 12 kişilik komisyonun toplantı yaptığını belirten Sümer, şöyle konuştu:
     Komisyon, Yeşilyurt, Güzelyurt, Yeşilkent, Karacalar ve Üçler isimlerini oyladı ve oy çokluğuyla Yeşilkent adında anlaştı. Gelecek ay yapacağımız olağan meclis toplantılarında, Yeşilkent adını Meclis kararı alarak kabul edeceğiz. Daha sonra 3 belde belediye meclislerinin alacağı bu kararı, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne sunacağız. Yeşilkent isminin onaylanması ve yapılacak ilk yerel seçimlerin hemen ardından Demirciköy beldesi, Yeşilkent beldesi olarak resmiyet kazanacak.
     Sümer, Yeşilkent adının, Demirciköy, Öreyler ve Çaysimav beldelerine hayırlı olmasını dilediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavda 3 belde belediyesinin birleşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER