Simavdaki deprem

Simavdaki deprem -Kaymakam Ünal: Simav yine 4,3 büyüklüğünde bir depremle sallandı. Depremin gündüz olması bizim için sevindirici bir unsur. İlçemizde herhangi bir can ve mal kaybı olmadı


KÜTAHYA (A.A) - Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, ilçeye bağlı İnlice köyünde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, Simav yine 4,3 büyüklüğünde bir depremle sallandı. Depremin gündüz olması bizim için sevindirici bir unsur. İlçemizde herhangi bir can ve mal kaybı olmadı dedi.
     Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 09.40da merkez üssü ilçe merkezine 28 kilometre uzaklığındaki İnlice beldesinde 4,3 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini anımsatarak, ilçede can ve mal kaybının olmadığını söyledi.
     Simav yine 4,3 büyüklüğünde bir depremle sallandı diyen Ünal, şunları kaydetti:
     Depremin gündüz olması bizim için sevindirici bir unsur. Çünkü bu deprem gece olsaydı ilçe tek vücut olacaktı ve herkes duyacaktı. Bunun sonucunda da, psikolojik etkisi yüksek olacaktı. Bu tür depremlere karşı tüm tedbirleri aldık. Orta ve hasarlı binaları boşalttık. Herkesi dikkatli olmaya çağırıyorum. Tüm Ege sallanıyor. Bütün Egede deprem beklentisi var. İklimler ve mevsimler değişti. Depremlerle yaşamaya alışacağız. Vatandaşımızdan tedbirli olmasını bekliyoruz. Herkese geçmiş olsun.
     Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün tespitine göre, saat 09.40da merkez üssü ilçe merkezine 28 kilometre uzaklığındaki İnlice köyünde 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedilmiş, derinliği 5,1 kilometre olan depremi hisseden bazı vatandaşlar, evlerinden çıkarak bir süre dışarıda beklemişti.
    
     Muhabir : Zekeriya Türkel
     Yayıncı : Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER