Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Kaymakam Ünal, öğrencilere süt dağıttı


KÜTAHYA (A.A) - Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının yürüttüğü Okul Sütü Projesi kapsamında öğrencilere süt dağıttı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Şube Müdürleri Dursun Gülseren ve Mehmet Kemal Gündüz ile 4 Eylül İlköğretim Okuluna giden Ünal, öğrencilere süt dağıttıktan sonra yaptığı açıklamada, Türkiyede öğrencilere ilk süt dağıtımının geçen ay Simavda başlatıldığını hatırlattı.
     Öğrencilerin gelişimi bakımından süt dağıtımının ilk olarak Simavdan başlamasının onur ve gururunu yaşadıklarını belirten Ünal, İlçe genelinde günlük olarak ana sınıflar ve ilköğretim birinci kademede öğrenim gören toplam 4 bin 771 öğrenciye her gün süt dağıtılacak dedi.
    
     -Bursadan konuklar Simavda misafir edildi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Merkezi Bursada bulunan Anadolu Dernekleri Federasyonuna (BADEF) üye illerin dernek başkanları, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahanın davetlisi olarak ilçede konuk edildi.
     Eynal Kaplıcalarının tanıtımı ve Simav-Bursa karayolunun yapımına destek amacıyla karşılıklı dayanışmanın ön plana çıkarıldığı ziyaret, iki gün sürdü.
     BADEF Başkanı Biret Elik, Eynal Kaplıcalarında düzenlenen toplantıda, Simavın tüm Türkiye tarafından tanınması için BADEFe büyük görevler düştüğünü söyledi.
     Federasyonun kuruluş amaçlarının birinin, Anadolu kültürünü, örf adet ve gelenekleri kuşaktan kuşağa taşımanın yanında her ilin kültürünü diğer illere tanıtmak olduğunu belirten Elik, bu amaçlarını Bursadan tüm ülkeye yayarak bir Türkiye mozaiği oluşturacaklarını bildirdi.
     Eynalın daha da güzelleşmesi, yatırımlarla tanışması, Simavın sıcakkanlı insanlarının yüzünün gülmesi gerektiğini belirten Elik, Bunun için BADEF olarak üyelerimizle Simavın yanındayız. Eynal Kaplıcalarına yapılan turların artmasına katkı sağlayacağımız gibi yatırımcıları yönlendirme adına üzerimize düşen görevi yapacağız. Bursa-Simav-Antalya karayolunun yapımı için Harmancık-Simav güzergahının bir an önce hayata geçmesi adına da çaba göstereceğiz dedi.
     (ZT-SDT-DA)
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER