Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Yeni Cami temeli törenle atıldı


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören ve iş makinesiyle yıkılan Fatih Mahallesindeki Yeni Caminin yerine inşa edilecek ibadethanenin temel atma töreni yapıldı.
     Yaklaşık 430 metrekare alanda yapımına başlanan Yeni Cami için Pazarlar Müftüsü Mustafa Türközün dua ettirmesinin ardından kurban kesildi.
     Cami inşaatının temeline ilk harç, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Kasım Karahan, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas ve Müftü Türköz tarafından atıldı.
     Törene, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Simav Müftüsü Yakup Yüksel, Yeni Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail İnan ile vatandaşlar katıldı.
    
     -İhtiyaç sahiplerine kömür yardımı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav ilçesinde, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca ihtiyaç sahibi ailelere toplam 3 bin ton kömür dağıtımına başlandı.
     Kaymakam Yüksel Ünal, AA muhabirine, ilçe merkezinde bin 110, beldelerde bin 329, köylerde 792 aileye kömür dağıtımına başlandığını bildirdi.
     İhtiyaç sahiplerinin, köy ve mahalle muhtarlarıyla vakıf mütevelli heyeti tarafından belirlendiğini ifade eden Ünal, şöyle konuştu:
     İlçe merkezinde yaşayan dar gelirli ailelere 40ar torba kömür dağıtımı devam ediyor. Köy ve beldelerde ise 20şer torba kömür dağıtımı bitti. İsimleri belirlenen ve kömürlerini almayı sürdüren dar gelirli vatandaşlarımızın dışında yeni müracaatlar da var. Vakıf olarak bunları da değerlendireceğiz. Bunun yanında kalıcı afet konutlarında kalan vatandaşlarımıza ise ne yazık ki bu yıl kömür veremeyeceğiz.
    
     -Öğrencilere polislik mesleği tanıtıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerine, polislik mesleğinin tanıtılması ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konusunda konferans verildi.
     Okulun Mesleki Tanıtım Kulübünün, toplum hizmeti faaliyeti kapsamında 11 ve 12inci sınıflardan 220 kız öğrenciye yönelik düzenlediği konferansta konuşan Simav Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Talip Demir, kendilerini polis, savcı, subay olarak tanıtan kişilerin kontör ve para taleplerine itibar edilmemesini istedi.
     Uyuşturucu bağımlılığının zararlarına ilişkin bilgi veren Demir, 1 gram uyuşturucu, kullanıcısına her şeyi yaptırabilmektedir. Bu bakımdan kesinlikle uyuşturucudan ve kullananlardan uzak durun. Uyuşturucu kullanmayan insan, özgür insandır. Uyuşturucu kullanan insan ise uyuşturucuya kendisini teslim etmiş, esir insandır. Bu bakımdan uyuşturucuya başlayan insan özgür olamaz dedi.
     Polis Memuru Birgül Kaymaz da dünyanın en şerefli mesleklerinden biri olan polisliğin, toplum içinde yer alan her ferdin güvenli ve sağlıklı yaşamasından sorumlu meslek olduğuna dikkati çekti.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER