Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Öreyler ve Çaysimavın Dermirci Belediyesi ile birleşme kararı onaylandı


KÜTAHYA (A.A) - Yeni çıkan Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile birleşme kararı alarak referanduma giden Öreyler ve Çaysimav beldelerinin Demirci Belediyesi ile birleşme kararı İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığı bildirildi.
     Demirci Belediye Başkanı Turan Sümer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Öreyler ve Çaysimavın referanduma gittiğini ve Demirci Belediyesi çatısı altında birleştiğini söyledi.
     Bu kararın Kütahya Valiliğine tebliğ edildiğini belirten Sümer, şunları kaydetti:
     Yasalar çerçevesinde Çaysimav ve Öreyler Belediyelerinin statü ve personel durumları yapılacak ilk yerel genel seçimlere kadar değişmeyecek. Bu belediyeler, 30 Mart 2014 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerle birlikte statüleri de, otomatik olarak düşecek.
    
     -Beyce Belediyesi, belediyelik statülerinin
     kalkmaması için yürütmeyi durdurma davası açtı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Yeni çıkan Büyükşehir Belediyesi Kanununa göre nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin kapanmasına yönelik karardan sonra Simava bağlı Beyce Belediyesi, Beycenin belediyelik statüsünün devam etmesi için Ankara 14. İdare Mahkemesinde yürütmeyi durdurma davası açtı.
     Belediye Başkanı Yunus Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyelerinin 1971 yılından beri aynı statüde devam ettiğini, halkın ve kendilerinin 42 yıl sonra tekrar köy statüsüne geri dönmek istemediklerini söyledi.
     Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2011 yılında yaptığı adrese dayalı nüfus sayımında ilçe nüfusunun 1766 kişi çıktığını belirten Gümüş, şöyle konuştu:
     TÜİKin bu sayımı bizim ilçemizde gerçekleri yansıtmadığına inanıyoruz. 19 Mayıs 2011de yaşanan Simav Depremi ile bazı göçler yaşasak da son bir yıl içinde görülen olumlu gelişmeler Beycenin nüfusunun 2 binin üstünde olduğunu göstermektedir. Bu nedenle belediyeliğimizin elimizden alınmaması için Ankara 14. İdare Mahkemesine, Belediye Meclisinde alınan kararla dava açtım. Davanın olumlu sonuçlanacağına inanıyorum.
     Gümüş, beldede inşaat sektörünün de çok geliştiğini ve geçen yıl Simavda eğitim gören öğrencilerinde bu yıl beldede eğitimlerine devam ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER