Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Kurulan göl arazisinde çiçek yetiştirilmesi önerisi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Hayvancılık Kooperatifleri (HAYKOOP) Bölge Başkanı ve Hisarcık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, Simav ilçesinde kurutulan göl arazisinde çiçek yetiştiriciliği yapılabileceğini bildirdi.
     Çalışkan, AA muhabirine, Simavda jeotermal enerjiye bağlı olarak sadece domates ve salatalık üretilmemesi gerektiğini, ilçenin ikliminin çiçek yetiştiriciliğine uygun olduğunu söyledi.
     Simavda kurutulan 17 bin dekar göl arazisinde kurulacak seralarda çiçek yetiştirilebileceğini dile getiren Çalışkan, Konya ilimiz kadar bir toprağa sahip olan ve dünyanın çukur ülkesi diye nitelenen Hollanda, çiçek seracılığında lider durumdadır. Simavda bu alanda yatırımlar gerçekleştirirse çiçekçilik alanında niçin ikinci bir Hollanda olmasın- Simavda bu potansiyel var dedi.
    
     -Moral terapistleri göreve başladı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Hastane ortamında yaşanan sıkıntı, kaygı ve mutsuzlukları çocuklar için en aza indirmeyi amaçlayan moral terapistleri, Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesinde göreve başladı.
     Moral Terapistleri Biriminin sorumlusu Sağlık Memuru Mehmet Ali Kiraz, AA muhabirine, Çocuk Servisindeki hasta odalarını ziyaret ederek, çocuklara hediyeler verdiklerini söyledi.
     Kısa süreliğine de olsa çocukların hastanede geçirdiği travmatik süreci bertaraf etmeyi amaçladıklarını belirten Kiraz, Kütahya Kamu Hastaneler Birliğinin hastanemizde oluşturmak istediği Moral Terapistleri Birimi, Başhekimliğimiz tarafından hayata geçirildi. Hastanemizde tedavi gören çocukların moral ve motivasyonlarını yükseltmeye yönelik çeşitli etkinlikler yapacağız dedi.
     Kiraz, çocuklara yönelik oluşturulan odada çeşitli oyuncaklar bulunduğunu ve bunların çocuklara hediye edildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER