Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Simavda siyaset akademisi açılacak


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti tarafından Türkiye genelinde illerde açılan siyaset akademisinin Simav ilçesinde de açılacağı bildirildi.
     AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyaset akademisi dersleri için Hükümet Konağı Konferans Salonunun belirlenen saat ve tarihler için kiralandığını, akademiye katılacak bayanlara yarı ücret uygulanacağını söyledi.
     Cuma ve Cumartesi günleri saat 19.00 ile 21.00 arasında verilecek olan derslere konularında isim yapmış akademisyenlerin konuşmacı olarak katılacağını bildiren Yağcı, akademinin Kütahyada ilk kez Simavda açılacağını belirtti.
     Yağcı, akademide devamlılık ilkesini sürdüren, derslerin sonunda yapılan sınavı başarıyla geçen herkese, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın imzalayacağı sertifikaların verileceğini ifade etti.
     AK Parti Simav Teşkilatı Ar-Ge Sorumlusu Hidayet Ertaş da Simav siyaset akademisinin iletişim becerileri, yerel yönetimler ile mesleğinde deneyim ve vizyon sahibi olmak isteyen her kesime açık olduğunu vurguladı.
     Eğitimlerin 8 hafta süreceğini ve ilk ders zilinin 12 Nisan Cuma günü saat 19.00da çalacağını kaydeden Ertaş, akademiye katılmak isteyenlerin ilçe teşkilatından bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.
    
     -Orman sevgisi tiyatro ile aşılanıyor
    
     (Fotoğraflı)
    
     Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman haftası etkinlikleri kapsamında ilkokullarda eğitim ve öğretim gören öğrencilere orman sevgisi her ağaç bir yaşam adlı tiyatro oyunuyla aşılanıyor.
     Simav Dört Eylül Ortaokulunda öğrenim gören 350 civarındaki öğrenciye, okulun konferans salonunda ormanları sevdirmek, çocuklara orman sevgisi aşılamak ve orman yangınlarına dikkati çekmek amacıyla Sincap Çocuk Tiyatrosu tarafından her ağaç bir yaşam konulu tiyatro gösterisi gerçekleştirildi.
     Öğrencilerinin beğeniyle izlediği Sincap Çocuk Tiyatrosu gösterisi ayakta alkışlandı.
     Sincap Çocuk Tiyatrosundan Meriç Ülkerin hem oynayıp hem de yönettiği gösteride, Oktay Durmaz, Merve Sivrikaya ve Ayşe Güney görev aldı.
     Oyunun Simava bağlı Yemişli, Kuşu, Yaykın beldeleriyle Pazarlar ilçe merkezi ve bu ilçeye bağlı Sofular beldesindeki ilkokullarda sahnelendiği bildirildi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER