Sınav rekabetine mental aritmetik desteği

Sınav rekabetine mental aritmetik desteği -Çeşitli tekniklerle zihinsel kapasiteyi artıran mental aritmetik merkezleri, çocuklarının sınavlarda başarısını yükseltmek isteyen velilerin yeni tercihi oldu -Eğitimci ve mental aritmetik


İZMİR (A.A) - Halil Şahin - Çeşitli tekniklerle zihinsel kapasiteyi artıran mental aritmetik merkezleri, çocuklarının sınav başarısını artırmak isteyen velilerin yeni tercihi oldu.
     Eğitimci ve mental aritmetik merkezi kurucusu Zahide Mutlukan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mental aritmetiğin zihinsel kapasitenin artırılmasını sağlayan bir eğitim tekniği olduğunu belirterek, hesap makinesi, kağıt ve kalem kullanmadan aritmetik işlemlerinin daha hızlı ve doğru yapılmasını sağladığını, aynı zamanda gözlem, konsantrasyon ve hafızayı da geliştirdiğini söyledi.
     Mutlukan, çeşitli tekniklerle beynin sağ ve sol lobunun birlikte ve dengeli kullanılacak şekilde geliştirildiğini, böylece çocukların daha etkili ve verimli düşünmelerinin sağlandığını ifade etti.
     Merkezlerde önce dokunma ve sayısal değerler arasında ilişki kurma çalışmaları yaptıklarını aktaran Mutlukan, şöyle konuştu:
     Daha sonra beynin sağ yarım küresinin geliştirilmesine uygun olan abaküsü, matematiksel problem çözümleri için işin içine katılıyor. Bu çalışma, sayısal ve matematiksel olan beynin sol yarım küresi ile, resimlerle ve hayal gücüyle çalışan beynin sağ yarım küresi arasında güçlü bağlantılar kurulmasının başlangıcını oluşturuyor. Sonraki aşamada, beyinde yüksek konsantrasyon ve odaklanma eğitimine ağırlık veriliyor. Programın sonunda matematiksel problem çözme metotları ile bilgilerin hızlı, kolay ve kalıcı bir şekilde öğrenilmesi destekleniyor.
    
     -İlgi artıyor-
    
     Mutlukan, birçok çocuğun akademik başarı için dershaneye, kurslara gönderildiğini işaret ederek, Ancak eğer çocuğun zihinsel kapasitesini artırmamışsanız, öğrenmenin önündeki engelleri kaldırmamışsanız para ve zamanınızı boşa harcamış olursunuz dedi.
     Bu nedenle çocuğunu zorlu geleceğe donanımlı hazırlamak isteyen anne ve babaların, mental aritmetik merkezilerine ilgi gösterdiğini vurgulayan Mutlukan, Veliler mental aritmetiği yeni yeni keşfediyor. İlgilerinin sebebi de ağırlıklı olarak sınavlar. Günümüzde herşey sınava dayalı. okuldaki sınavlar, merkezi sınavlar... Aileler, bu merkezlerde sorun çözme, zaman kullanımı gibi becerilerin geliştiğini fark etti, ilginin artma sebebi de budur diye konuştu.
    
     -Sınavlar için artılarının olması gerekiyor-
    
     Mental aritmetik merkezinde eğitim alan 7 yaşındaki Ege Arda Kayanın annesi Meryem Kaya, 5.5 yaşından beri oğlunun merkeze devam ettiğini belirterek, Günümüzde herşey sınav. Hayatın her döneminde sınav var. Bu nedenle çocuğumuzun artılarının olması gerekiyor. Böyle bir arayışa girince bu merkezle tanıştık diye konuştu.
     Kaya, oğlunun okula başladığında paylaşım ve okula gitmeyle ilgili sıkıntıları olduğunu, bu sıkıntıların merkezdeki eğitimin başlamasının ardından çözüldüğünü ifade ederek, çocuğunun algılamasının kolaylaştığını belirtti.
     Velilerden Hüdai Eren de, 7 ve 12 yaşındaki çocuklarının merkezde eğitim aldığını kaydederek, 12 yaşındaki oğlundaki odaklanma sorunun merkezdeki çalışmalar sayesinde giderildiğini, tüm derslerinde de iyileşme olduğunu aktardı.
     Eğitimin sadece matematik konusunda faydası olacağını düşündüklerini, ancak her alanda olumlu yansımasını gözlemlediklerini belirten Eren, Sosyal olarak da faydası oldu, sosyalleştiler dedi.
     Eren, merkezin çocuğunun sınavları için de çok faydalı olacağına inandığını kaydederek, sınav başarısını artırmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Sınav rekabetine mental aritmetik desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER