Sınır ötesine yardım seferberliği sürüyor

Sınır ötesine yardım seferberliği sürüyor -Şanlıurfada 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle oluşturulan platform, ülkelerinde mağdur olan Suriyeliler için 1 Un, 1 Battaniye sloganıyla kampanya başlattı (Fotoğraflı-


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle oluşturulan platform, ülkelerinde mağdur olan Suriyeliler için 1 Un, 1 Battaniye sloganıyla kampanya başlattı.
     Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Osman Gerem, Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen basın toplantısında, yaklaşık iki ay önce başlattıkları insani yardım seferberliğinin yanı sıra yapmayı planladıkları yeni çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
     Gerem, şehrin farklı noktalarında kurulan stantlar aracılığıyla hayırseverlerden topladıkları yardımları Suriyedeki aç ve açıkta kalan insanlara ulaştırmaya devam ettiklerini belirtti.
     Şu anda Suriyede insanların donma ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Gerem, şunları kaydetti:
     Bugün Suriyeli mazlum kardeşlerimiz, Toptan, tanktan korkmuyoruz, donmaktan ve açlıktan ölmekten korkuyoruz diye feryat ediyor. Bu feryatlara duyarsız kalamazdık. Bu nedenledir ki 1 Un 1 Battaniye sloganıyla ikinci yardım kampanyamızı başlatıyoruz. Bir un demek 150 ekmek demektir, bir battaniye demek bir insanın ısınması demektir. Bu kampanyayla aç ve açıkta hiç kimse kalmasın diye bütün hayırseverleri katkı sağlamaya davet ediyoruz.
     Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi Adil Saraç ise kendi imkanlarıyla Şanlıurfaya gelen ve zor durumda olan Suriyelilerin, bir an önce Harranda açılan konteyner kente yerleştirilmesini beklediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sınır ötesine yardım seferberliği sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER