Sinop Meteoroloji Müdürlüğü başarılı

Sinop Meteoroloji Müdürlüğü başarılı


SİNOP (A.A) - Sinop Meteoroloji Müdürlüğünün, Türk Standartları Enstitüsünün (TSE) son 2 yıldır yaptığı hava durumunu içeren teknik ve idari denetimlerinde yüzde 99,5 oranında başarılı olduğu bildirildi.
     Meteoroloji İl Müdürü Atila Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 7 yıl önce Kalite Yönetim Sistemine (KYS) geçtiğini söyledi.
     Sinop Meteoroloji Müdürlüğünün, en son geçen yıl Kasım ayında iç ve dış denetime tabi tutulduğunu anımsatan Uzun, Kurumumuz, belirlenen teknik ve idari çalışma kriterlerine göre, Osmaniye ile yüzde 99,5 oranla başarılı bulunmuştur dedi.
     Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) hakkında da bilgi veren Uzun, şunları kaydetti:
     Sinop merkez ve Sinop Havaalanı, Boyabat ve Erfelek ilçelerinde insansız hava ölçüm ve raporlama sistemlerinin kurulumu ve kullanımı devam etmekte. OMGİlerden ilimize 6 adet daha kurulacaktır. İlk etapta Gerze, Durağan ve Ayancık ilçelerine, bir sonraki aşamada Türkeli, Dikmen ve Saraydüzü ilçelerine kurmayı hedefliyoruz. Sistemlerin kurulumu ile Sinop ili ve ilçe merkezlerinde ayrı ayrı günlük ve haftalık hava tahmin raporları üretilmeye başlanacaktır.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sinop Meteoroloji Müdürlüğü başarılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER