Sinoplu karikatüristler Japonyadan sonra Güney Korede

Sinoplu karikatüristler Japonyadan sonra Güney Korede


SİNOP (A.A) - Dünyanın en önemli karikatür yarışmalarından gösterilen ve Güney Korede bu yıl 21.si düzenlenen The Best Cartoon Dicaco New karikatür yarışmasından Sinop Gençlik Merkezi Karikatür Grubu 3 karikatürü ile ödül aldı.
     Sinoplu karikatür sanatçıları Seyit Saatçi, Ülgen Güllü ve genç karikatürcü Doğa Zeren Sipahinin Best Cartoon Dicaco Uluslararası Karikatür Yarışmasında dereceye giren karikatürleri, festivalin ardından çıkarılan The Best Cartoon Dicaco New albümünde yer aldı.
     Karikatür sanatçısı Seyit Saatçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylül ayında Güney Korede bu yıl 21.si yapılan festivale Sinop Gençlik Merkezi Karikatür Grubu olarak katıldıklarını söyledi.
     Festivalin ardından yayınlanan The Best Cartoon Dicaco New albümünde eserlerinin yer almasından mutlu olduklarını ifade eden Saatçi, Ben ve öğrencilerim bu yarışmaya çok iyi hazırlanmış ve en az bir ödül hedeflemiştik. Ama 3 ödül birden almak bizi çok mutlu etti dedi.
     Yarışmanın konulu ve serbest olmak üzere 2 dalda yapıldığını belirten Saatçi, şöyle devam etti:
     Best Cartoon (en iyi karikatür) yarışmasında ben ve Dr. Ülgen Güllü bu yılın konusu olan ekoloji dalındaki karikatürü ile en iyi karikatür ve genç öğrencim Doğa Zeren Sipahinin de doğayı ilgilendiren kutuplarda küresel ısınmanın sonuçlarını ilgilendiren karikatürü ile ekolojik doğa konulu bir yarışmada dünyanın 54 ülkesinden 2 binin üzerinde çizeri geçerek bu ödülü alması büyük başarıdır.
     Saatçi, ayrıca The Best Cartoon Dicaco New albümünde, karikatürlerle yer almanın Sinoplu çizerler olarak kendileri için onur olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinoplu karikatüristler Japonyadan sonra Güney Korede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER