Şırnakta Anadolu kardeş türküler şenliği

Şırnakta Anadolu kardeş türküler şenliği -Türkçe ve Kürtçe şarkılar izleyenleri coşturdu


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta düzenlenen Anadolu Kardeş Türküler Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.
     Fezalar Eğitin Kurumları tarafından Şırnak Spor Salonunda düzenlenen gecede Irakın Erbil, Süleymaniye ve Duhok kentlerindeki okullarından gelen 21 öğrenci, Anadolu ve Mezopotamya kültürlerine ait Türkçe ve Kürtçe parçaları başarıyla seslendirdi.
     Şenlikte Iraktan öğrenciler Türkçe şarkı ve şiir söyledi ve skeç oynadı. Geceye yoğun ilgi gösteren Şırnaklılar, söylenen türkülerle coşarken, birçok izleyici oturduğu yerden halay çekti. Iraklı Geylan Tahir, Urfalıyam Ezelden şarkısını ve Şivan Perverin Çeme Çetele adlı şarkısı salondakileri duygulandırdı.
     Fezalar Eğitim Kurumları Temsilcisi Nevruz Uzan, etkinliği, dili rengi, ırkı ne olursa olsun dünya insanlarıyla anlaşabilmeyi göstermek amacıyla bu tür programlar düzenlediklerini belirtti.
     Şırnak Vali Vekili Deniz Zeyrek ise insanlığın birbirini yok edecek kadar silahı ürettiğini belirterek, Ama insanlığın en büyük değerleri olan sevgiyi, kardeşliği hep ihmal etmişiz. Bu tür çalışmalar ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmalarla, bu insanlık değerlerini uluslararası barışın tesis edilmesine yönelik, bu tür değerlerin gelişmesine olan inancımız tamdır. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Program sonunda Vali Vekili Zeyrek, Iraklı öğrencilere hediye vererek topluca hatıra fotoğrafı çektirdi. Geceye Vali Yardımcısı Yasin Özcan, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, kurum müdürlüleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Şırnakta Anadolu kardeş türküler şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER