Şırnakta doğaya yem bırakılması çalışmaları

Şırnakta doğaya yem bırakılması çalışmaları


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta doğaya yem bırakılması çalışmalarına avcılardan destek bekleniyor.
     Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, başta kınalı keklik olmak üzere yaban hayvan sayısında önemli bir azalmanın olduğu belirtildi.
     Azalmanın nedenlerinin, kış mevsiminde besin sıkıntısı çekilmesi, yoğun av baskısı ve yazın süren şiddetli sıcakların üremeleri engellenmesi olduğu bildirildi.
     Ekolojik denge ve döngüleri gözeterek yaban kaynaklarını korumak, geliştirmek ve bu kaynaklardan sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde faydalanmanın, yaban hayatına gönül vermiş tüm avcıların ve vatandaşların da sorumluluğunda olduğu kaydedildi.
     Avcıların avcı eğitimi, kaçak avcılıkla mücadele, av hayvanlarının popülasyonlarının değerlendirilmesi ve kış aylarında yapılan destek yemleme faaliyetlerine etkin bir şekilde katılarak destek verdikleri belirtildi.
     Desteğin çok önemli olduğu vurgulanan açıklamada, Özellikle kış aylarında uyguladığımız doğaya yem bırakılması çalışmalarının, daha etkin bir şekilde yapılabilmesi için avcılarımızın ve tüm vatandaşlarımızın desteklerinin devamını temenni ediyoruz denildi.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Nurten Aslan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Şırnakta doğaya yem bırakılması çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER