Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesi

Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesi -BDP Şırnak Milletvekili Kaplan: Başka binalarda da aşırı yağışlardan dolayı tahliye oldu. Bu şartlarda yaşamaya mecbur olan halkımızı hem merkezi yönetim, hem de yerel yönetim olarak b


ŞIRNAK (A.A) - BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesiyle hayatını kaybeden 4 kişinin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
     Belediyeyi ziyaret eden Kaplan, daha sonra halı saha istinat duvarının çökmesi sonucu hayatını kaybeden Barış Külter, Metin Külter, Barış Usal ve Şehmus Sevik için Karayolları Kavşağında kurulan taziye çadırını ziyaret ederek, ailelere baş sağlığı dileğinde bulundu.
     Milletvekili Kaplan burada yaptığı açıklamada, buradan çok büyük dersler çıkarmak gerektiğini, Şırnakın coğrafi konumunun ortada olduğunu ve imar planının yeni verildiğini söyledi.
     Bu tesisin 2001-2002 yılında kurulduğunu anlatan Kaplan, şöyle dedi:
     Ama bir gerçek var doğal afetler ne ruhsat, ne tapu tanıyor. Bu tür bir olaydan ders çıkarabilirsek önemli. İmar konusunda Şırnakta ciddi bir bilgilendirme gereği ortada. Bir acı gerçek daha bu olayda ortaya çıktı. Heyelan bölgesi olan ilimizde devlet hastanesi kayıyor. Başka binalarda da aşırı yağışlardan dolayı tahliye oldu. Bu şartlarda yaşamaya mecbur olan halkımızı hem merkezi yönetim hem de yerel yönetim olarak bilinçlendirmek zorundayız. Ve kendi önlemlerimizi geliştirmek zorundayız. Valilik ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının olaya hemen el atması, evleri tahliye edilenlere barınma imkanlarının sağlanması gibi bir fiili durum otaya çıkıyor.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER