Sivasta Alabalık Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi

Sivasta Alabalık Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi


SİVAS (A.A) - Sivasta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün işbirliğinde Alabalık Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi.
     Sivasın ilçelerinde su ürünleri yetiştiriciliği yapan 40 kursiyere yönelik kurs için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kütüphanesinde açılış programı düzenlendi.
     Programda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan, yatırımlara yönelik desteklemelerin devam ettiğini söyledi. Kentte su ürünlerini önemsediklerini belirten Aslan, Sivasın su ürünleri üretiminde Türkiyede 5. sırada yer aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bu konuda yapılmış yatırımların tamamına destekçiyiz ve yol göstericiyiz. Konuyla ilgili temel eğitimlerimizi verdikten sonra proje hazırlanması veya işletmeleri yönlendirme gibi konularda yardımcı olacağız. Yetiştiricilik konusunda su ürünleri birimimiz var ve bu alandaki yatırımları artırmak için uğraşıyoruz. İnşallah faydalı ve güzel bir eğitim olur.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli su ürünleri mühendisi Durdu Ada ise kursiyerlere su ürünleri yetiştiriciliği konusunda bilgi verdi.
     200 saat sürecek kurs sonunda katılımcılara sertifika verileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta Alabalık Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER