Sivasta kültür sanat

Sivasta kültür sanat -"Carmela ve Paoilino" SDTde sahnelenecek


SİVAS (A.A) - Sivas Devlet Tiyatrosunda (SDT), "Carmela ve Paoilino" adlı oyunu bu hafta da sahneleyecek.
     SDTden yapılan yazılı açıklamaya göre, oyun ilk olarak 3 Ocakta seyircisiyle buluştu. Jose Santis Sinisterra ve Angela Savellinin yazdığı, Necdet Adabağın çevirip Serap Eyüboğlunun yönettiği eserde, savaş ortamındaki sanatçının tavrı, sanatın ve sanatçının işlevi, toplumsal rolü sorgulanıyor.
     Oyunda, müzikli oyun sahneleyen iki gezgin kabare sanatçısı Carmela ve Paolinonun, savaş sırasında cepheler arasında gezen Nazilerin eline düşmeleri anlatılıyor. Carmela ve Paolinonun, ülkelerini işgal eden ordunun askerlerine yapacakları gösteri, ikili arasında tartışmaya dönüşüyor.
     Filiz Demiralp ve Mehmet Demiralp rol aldığı eserin, dekor tasarımı Sertel Çetinere, kostümü Sevgi Türkaya, dans düzeni Sibel Erdenke, müzik ve bestesi Kemal Günüçe, ışık düzeni ise Zeynel Işıka ait.
     "Carmela ve Paoilino" adlı oyun, 18 Nisan Perşembe ve 19 Nisan Cuma günü saat 19.30da, 20 Nisan Cumartesi günü ise saat 14.00 ve 19.30da tiyatro severlerle buluşacak.
     Ayrıca, 24 Nisan Çarşamba günü saat 11.00 ve 14.00de "Özgürlüğe Kaçış" adlı çocuk oyunu aynı gün saat 19.30da ise "Sahte Gerçekler" adlı yetişkin oyunu seyircisiyle buluşacak.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivasta kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER