Sivasta Toplum Ruh Sağlığı Merkezi üyeleri

Sivasta Toplum Ruh Sağlığı Merkezi üyeleri sertifika aldı


SİVAS (A.A) - Sivas Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde psikotik eğitimlerini tamamlayan 21 hasta, törenle sertifikalarını aldı.
     Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Fikret Özkan, Numune Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, amaçlarının bölgedeki tüm psikotik bozukluğu olan bireyleri de kapsayan sosyal aktivitelerin yapılacağı ortamı sağlamak olduğunu belirtti. Merkezin birliktelik ve paylaşım yeri olduğunu vurgulayan Özkan, buradaki en önemli desteğin sevgi ve gönüllülük anlayışı olduğunu söyledi.
     Günümüzde bu merkezlere daha çok ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Özkan, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile hedefimiz, hastaların toplum içerisinde rehabilite olması, kendilerine yetecek duruma gelmesi, yaşam kalitesini artırarak toplumla bütünleştirilmesi ve toplumda hastalara ilişkin oluşan damgalama ve ön yargıların önüne geçilebilmesidir dedi.
     Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Meltem Özen ise merkezin çalışmalarıyla ilgili sunum gerçekleştirdi.
     Konuşmaların ardından Sivas Valisi Zübeyir Kemelekin eşi Zehra Kemelek, eğitimlerini tamamlayan hastalara sertifika verdi.
     Programa, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Levent Sağlam, Hastane Başhekimi Uzman Dr. Ruhiye Cevit ve çok sayıda hasta yakını katıldı.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivasta Toplum Ruh Sağlığı Merkezi üyeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER