Sivastaki cinayet

Sivastaki cinayet -Öldürdüğü kişinin cesedini iki parçaya ayırıp çöp konteynerine attığı ileri sürülen kadının yargılanmasına devam edildi


SİVAS (A.A) - Sivasta, bir kişiyi öldürdükten sonra cesedi iki parçaya ayırıp çöp konteynerine attığı ileri sürülen kadının yargılanmasına devam edildi.
     Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık İ.Şnin (35), cezaevinden gönderdiği mektupta cinayeti işlediğini öne sürdüğü komşuları S.K, savunmasını yaptı.
     Mahkeme başkanının, İ.Ş. ile telefonda mesajlaştığını hatırlatması üzerine, S.K, tutuklu sanık ile telefonda konuşup mesajlaştığını ancak görüşmelerinin ona iş bulma ve ev kiralama konusunda olduğunu savundu.
     S.K, İ.Ş. ile ilişkilerinin olmadığını, olay günü işten çıkıp eve geldiğini ve İ.Ş ile aralarında iş konusuyla ilgili görüşmeler geçtiğini söyledi.
     Öldürülen Ömer A. ile ilgili İ.Şnin kendisinden para talebinde bulunmadığını iddia eden S.K, Ölen şahsı tanımam. Ben hiçbir şekilde eyleme katılmadım ifadelerini kullandı.
     İ.Ş. ise S.K. ile telefon görüşmeleri yaptığını, aralarında duygusal manada bir ilişki geçmediğini dile getirdi. Ömer Aya ödeyeceği paradan S.Knın haberdar olduğunu ve borcu vermeyi kabul ettiğini savunan İ.Ş, olay günü Ömer A. ve S.Kyı eve çağırdığını iddia etti. Ömer A. ile S.K. arasında konuşma geçtiğini ileri süren İ.Ş, Konuşmaları sertleşti ve aralarında boğuşma başladı. S.K. mutfaktan bıçağı aldı ve boğuşmayla birlikte Ömer Aya ilk bıçak darbesi geldi. S.K. kesme işlemini banyoda gerçekleştirdikten sonra cesedi iki parça halinde götürüp çöpe attı. Olayı üstlenmem gerektiğini söyledi. Eşime ve çocuklarıma zarar vereceğini söylediği için ben de olayı üstlendim diye konuştu.
     Duruşmada ayrıca, S.Knın eşi H.K. ve komşuları H.E. şahit olarak dinlendi.
     Mahkeme, İ.Şnin cezaevinden Savcılığa gönderdiği mektupta yer alan iddialar dolayısıyla daha önce tutuklanan S.Knın delil yetersizliğinden tahliyesini, İ.Şnin tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.
     Sivasta, ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu Ömer Anın (47) cesedi, 19 Mayısta Soğuk Çermik Kavşağı yakınlarındaki çöp depolama sahasında bulunmuştu. Ömer Ayı öldürdükten sonra cesedini iki parçaya ayırıp çöp konteynerine attığı iddiasıyla gözaltına alınan İ.Ş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER