Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp:

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp: -İnşallah 2 Temmuzu DDKnın gündemine aldırırsak büyük iş başarmış olacağız


SİVAS (A.A) - Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İnşallah 2 Temmuzu Devlet Denetlem Kurulunun (DDK) gündemine aldırırsak büyük iş başarmış olacağız dedi.
     Ürgüp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 114 derneği temsilen 18 temsilci ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gülü ziyaret ettiklerini hatırlatarak, Biz orada Sayın Cumhurbaşkanımıza, artık 2 Temmuzlarda Sivasta katliam kelimesiyle birlikte anılmayı hak etmediğimizi, Sivasın bin yıllık kültürün temsilcisi, insan sevgisinin temsilcisi bir memleket olduğunu, gerçek suçlular varsa bunun aydınlanmasının yolunun belli olduğunu söyledik. Cumhurbaşkanımıza, bunları DDKnın gündemine aldırmayı düşünür, bu talimatı verirseniz Sivas ve ülkemiz bir sıkıntıdan kurtulmuş olur dedik şeklinde konuştu.
     Cumhurbaşkanı Gülün bu konuda kendilerine olumlu yaklaştığını belirten Ürgüp, İstanbulda düzenlenen Sivas Günleri programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, Sivas Olaylarına ilişkin değerlendirmelerini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
     Cumhurbaşkanı Gül ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğluna Sivas halkı adına teşekkür eden Başkan Ürgüp şunları kaydetti:
     Sivaslıların bu konuda ortaya koymuş olduğu birlik ve beraberliğin 10. yılındayız, 10 yıldır uğraşıyoruz. İstanbul, Ankara ve Sivas olarak bu faaliyetleri halen sürdürüyoruz. İnşallah 2 Temmuzu DDKnın gündemine aldırırsak büyük iş başarmış olacağız. Tabi DDK gündemine girdikten sonra ne olur orası benim konum değil. Ama ben inşallah DDKnın olayın gerçek faillerini, gerçek yönüyle aydınlatacağını bu raporu düzgün şekilde ortaya koyacağına inanıyorum. İşte Sivasımızın, ülkemizin kazanımı budur. Asıl gündem de budur. Bu tür maddelerin üzerinde durmak lazım.
    
     Muhabir: Serhat Zafer / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER