Sivas Kongresinin 93. yıl dönümü

Sivas Kongresinin 93. yıl dönümü -Milli Savunma Bakanı Yılmaz: -Bugün kendilerine konjonktürel bir fırsat doğduğunu zannedenler büyük tarihi yanılgı içindedirler. Tarih şahittir ki; ailesine, milletine ihanet edenlerin kazan


SİVAS (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bugün kendilerine konjonktürel bir fırsat doğduğunu zannedenler büyük tarihi yanılgı içindedirler. Tarih şahittir ki; ailesine, milletine ihanet edenlerin kazandığı görülmemiştir dedi.
     Yılmaz, Sivas Kongresinin 93. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Sivas Kongresinin bağımsızlığı ulusa yeniden kazandırmada ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasındaki en önemli adım olduğunu vurguladı.
     Cumhuriyetin temellerinin Sivas Kongresinde atıldığını ifade Yılmaz, Sivas Kongresinde alınan kararların kısa, acık, yalın ve anlaşılabilir olduğunu söyledi. Yılmaz, Sivas Kongresi kararlarında adanmışlık, azim, kararlılık ve cesaret olduğunu belirtti. Bu kararların ilkinin Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz olduğunu anımsatan Yılmaz, şunları kaydetti:
     Bugün de aynı şeyi dile getiriyoruz. 93 yıl önce burada toplanmış 41 kişi bütün dünyaya bunu haykırdı. Bugün de 75 milyon milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz diyoruz. Bugün kendilerine konjonktürel bir fırsat doğduğunu zannedenler büyük tarihi yanılgı içindedirler. Tarih şahittir ki; ailesine, milletine ihanet edenlerin kazandığı görülmemiştir. Devletin şefkati ve suçsuz insanların korunmasındaki azami özeni, bir zafiyet olarak görülmemelidir. Silahla Türkiye Cumhuriyetini kararlılığından vazgeçirmek, ülkenin bölünmez bütünlüğüne zarar vermek bir hayaldir. Türkiyenin birliğini bozmaya 93 yıl önce de kimsenin gücü yetmediği gibi, bugün de yetmeyecektir. Türkiye terörle mücadelesini, vatandaşların hayat hakkını, temel hak ve özgürlüklerini koruyarak, demokrasi ve hukuk içerisinde sürdürecektir. Milletimizin 93 yıl önceki birlik ve beraberlik ruhu bugün aynı kararlılıkla devam etmektedir. Sivas Kongresi ruhu Türkü, Kürtü, Çerkezi ve Gürcüsüyle milletimizde yaşamaktadır. Milli birlik ve kardeşlik projemizin temelinde de bu anlayış vardır.
     Sivas Kongresine pek çok şehirden gelenler olduğunu hatırlatan Yılmaz, Sivasın hem coğrafi hem kültürel ve toplumsal manada Türkiyenin kalbi, özeti olduğunu belirtti.
     Kongrede alınan kararların geçmişe ait olmadığını, bugünün de kararları olduğunu dile getiren Yılmaz, Sivas Kongresi her türlü imkansızlıklar içindeki, ayağında çarık dahi bulamayan bir toplumun, toprakları işgal edilmiş, orduları dağıtılmış bir milletin en olumsuz şartlar altında dahi bir şahlanış gösterebileceğinin destanıdır. Sivas Kongresi, milli iradenin üstünde hiçbir şeyin olmadığının ilanıdır. Milli irade bu milletin iradesidir. Onun manasını, ruhunu, derinliğini tam manasıyla kavramak isteyen İstiklal Marşına baksın dedi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivas Kongresinin 93. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER