Sivas OSB yönetimi ile Halkbank arasında

Sivas OSB yönetimi ile Halkbank arasında işbirliği protokolü imzalandı


SİVAS (A.A) - Sivas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi ile Halkbank arasında Enerji Verimliliği ve KOBİlerle işbirliği protokolü imzalandı.
     Sivas Valiliği Hasan Canpolat Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Vali Ali Kolat, Ülkemiz (enerji konusunda) ciddi manada dışa bağımlı. Böyle bir alanda kredi vermek dünya genelinde başlamış. Bizim de ihtiyaç duyduğumuz bir uygulama olacak dedi.
     Sivas OSBnin yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Kolat, şunları söyledi:
     İnşallah Organize Sanayi Bölgesindeki firmalarımız bizim bu tavsiye niteliğindeki protokolümüzü dikkate alarak hem kredi kullanma imkanı sağlarlar hem de kendileri açısından da 1-2 yıl içerisinde sanıyorum iyi ki bu krediyi almışız, iyi ki bu tasarrufu yapmışız, iyi ki bu sistemi uygulamışız deme noktasına geleceklerdir. Böyle bir duyarlılık içerisinde, hem ülkemiz açısından hem de Sivas açısından kredi kullandırmanın da ötesinde ülkemize ciddi manada bir enerji tasarrufu nasıl sağlarız, amacımız bu.
     Halkbank Kayseri Bölge Koordinatörü İbrahim Korkut ise Sivas OSB yönetimiyle imzalanan protokolle, firmalara enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kredisi ürünlerini uygun koşullarda kullanma fırsatı sunduklarını belirtti.
     Korkut, Sivas OSBdeki firmaların, enerji kredilerinin yanı sıra sanayi bölgeleri destek kredisi paketindeki işletme ve yatırım kredilerinden, ayrıca diğer kredi ve mevduat ürünlerinden uygun faiz ve komisyon oranlarıyla faydalanabileceğini kaydetti.
     Protokolü, Vali Ali Kolat ile Halkbank Kayseri Bölge Koordinatörü Korkut ve Halkbank Sivas Şube Başkanı Osman Tayfun Erol imzaladı. İmza töreninde Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve OSB Müdürü Bekir Sıtkı Eminoğlu da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik / Ahmet Ekici
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Sivas OSB yönetimi ile Halkbank arasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER