Siverekten kısa kısa

Siverekten kısa kısa -Başarılı öğrencilerin Ankara gezisi


ŞANLIURFA (A.A) - Siverekte, Çalışmak Sizden Uçurmak Bizden projesi kapsamında 20 öğrenci Ankaraya gönderildi.
     Kaymakamlık, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği, Siverek İlim Kültür Derneği ve Anadolu Jetin ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında maddi durumu iyi olmayan 20 başarılı ortaokul öğrencisi uçakla Ankaraya gitti.
     Proje koordinatörü Güngör Yıldız ile Mahmut Delidolu, bazı öğrencilerin ilk defa şehir dışına çıktıklarını belirterek, amaçlarının öğrencilerin vatan sevgisini pekiştirmek ve gerçekçi hedeflere yeteri kadar gayret gösterilince ulaşabildiğini yaşayarak görmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.
    
     -Banka şubesi talebi-
    
     Esnaf temsilcileri Ziraat Bankasının talepleri karşılamakta zorlandığını iddia ederek yeni şube açılmasını talep etti.
     Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Vahit Sevdalı ile Madeni Eşyalar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı İnan, gazetecilere yaptıkları açıklamada, ilçe nüfusunun yoğunluğuna dikkat çekerek yaklaşık 7 bin kayıtlı çiftçinin işlemlerini Ziraat Bankası üzerinden yaptığını ifade etti.
     Açıklamada şunlar kaydedildi:
     İlçede çok sayıdaki emekli ile Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı, işlemlerinin büyük bir kısmını bu banka üzerinden yapıyor. Tek şube ve az personel bulunduğu için işlemler gecikiyor. Zaman kaybını önlemek amacıyla ilçemize ikinci bir banka şubesinin açılmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili talebimizi gerekli yerlere ilettik.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş / Müslüm Etgü
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Siverekten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER