Sivil toplum kuruluşlarından çözüm sürecine destek

Sivil toplum kuruluşlarından çözüm sürecine destek -Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güvensoy: Ben inanıyorum bu barış gerçekleşirse buraya yatırımcı da gelir. Böylelikle ekonomimize çok büyük katkısı olacağının kanaatindeyim


KARS (A.A) - Çağlar Sefertaş - Karstaki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden çözüm sürecine destek geldi.
     Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Ali Güvensoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman barıştan yana olan bir toplum olduklarını belirterek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Yurtta sulh, cihanda sulh sözünü anımsattı.
     Barıştan ve kardeşlikten yana olduklarını ifade eden Güvensoy, Karsta hiçbir sorunumuz yok. Tabi biz bu barışın her zaman demokratik kurallar içinde olmasını istiyoruz dedi.
     Karsın Teşvik Yasasında 6ncı bölgede bulunmasına rağmen fazla yatırımcı gelmediğini vurgulayan Güvensoy, çözüm sürecinin kentin ekonomisine katkısı olacağına inandığını ifade etti.
     Güvensoy, Karsın ülkenin en huzurlu kentlerinden olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Ben inanıyorum bu barış gerçekleşirse, tabii biz gerçekleşmesinden yanayız, gerçekleşirse mutlak ve mutlak buraya yatırımcı da gelir. Böylelikle ekonomimize çok büyük katkısı olacağının kanaatindeyim. En azından yatırımcılar tereddütsüz, kafasında soru işareti olmadan Karsa gelirler diye düşünüyorum. Barışın olmasını yürekten ve canı gönülden istiyoruz.
    
     -Kadınlar ortam düzeltir-
    
     Kaz Yetiştiriciliği ve Irkını Devam Ettirme Derneği Başkanı Nuran Özyılmaz da çözüm sürecini desteklediklerini, bunun geç atılan bir adım olduğunu söyledi.
     Barış, güven ve ekonomide istikrarı beklediklerini dile getiren Özyılmaz, Bunlar Türk halkı için ve Türkiyenin ekonomisi için çok önemli. Bir kadın ve anne olarak çatışmaların ekonomiye yaptığı darbelerin, insan psikolojisine yaptığı darbelerin artık duyulmamasını istiyoruz. Sayın Başbakanımız bu işe çok güzel başladı çünkü bir yerden başlanmalıydı. 2 komşunun kavgası olur, araya büyükler girer o durumu sulh eder. Burada bir aracı olmalıydı diye konuştu.
     Özyılmaz, çözüm sürecini duyduklarında çok sevindiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Ben de Karslı bir iş kadını olarak onayladım. İnşallah bu çözüm süreci çok iyi devam eder. Çözüm olursa Türkiye her alanda atağa kalkar. Bu bir kimlik tespiti. Eğer çözüm olursa Kürtün de sesini çıkaracağı yok Türkün de. Biz et ve tırnak gibi kaynaşmış bir toplumuz. Bizim birbirimizden ayrılacağımız yok. Allah korusun öyle bir etnik ayrım olmamalı. Temennimiz o. Doğusuyla, Batısıyla, Güneyiyle, Kuzeyiyle biz bir memleketiz. Kadınların bu konuda rolü çok büyük. Kadınlar ortam düzeltir. Erkekte hırs ve şiddet vardır ama kadın mülayimdir, kadın düzelticidir. Kadınlar da etnik grup ayrımı yapmadan, insanlara aynı düzeyde davranır. Irk ve dil bunlar gündeme gelmeden toplumda davranışlarımız olmalı. Gençlerimizi öyle yönlendirmeliyiz.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sivil toplum kuruluşlarından çözüm sürecine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER