Sivil toplum örgütlerinden sığınmacılara yardım eli

Sivil toplum örgütlerinden sığınmacılara yardım eli -VİSTOP, Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası başlattı


ŞANLIURFA (A.A) - Viranşehir Sivil Toplum Platformunca (VİSTOP) Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası başlatıldı.
     Kampanya çerçevesinde Kışla Camisinde öğle namazından sonra kurulan standa vatandaşlar gıda yardımlarını ulaştırmaya başladı.
     10 gün sürecek kampanya sonunda toplanacak yardım malzemeleri kolilendikten sonra bir kısmı Türkiyedeki akrabalarının yanında bulunan Suriyelilere, bir kısmı ise ülkelerinde zor koşullarda yaşayan ailelere ulaştırılacak.
     VİSTOP Başkanı Murat Karadaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeliler için yalnızca gıda yardımlarını kabul ettiklerini söyledi.
     Kampanya süresince ilçenin değişik yerlerinde stantlar kurup vatandaşlardan destek talep edeceklerini aktaran Karadaş, şunları kaydetti:
     Peygamber Efendimizin, Komşusu açken tok yatan bizden değildir hadisinden yola çıkarak böyle bir kampanya başlattık. Henüz ilk gün olmasına rağmen ciddi yardımlar yapıldı. Amacımız ulaşabileceğimiz en yüksek sayıya ulaşıp, sınırın iki yanında bulunan Suriyelilere yardım elini uzatmaktır. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz.
    
     Muhabir: Reşit Dağ / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Sivil toplum örgütlerinden sığınmacılara yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER