SMDK Üyesi Yahya Mektebi:

SMDK Üyesi Yahya Mektebi: -Suriye ve Türkiye arasında müşterek araştırma merkezleri kurmak istiyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Suriye Muhalefet ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Üyesi Yahya Mektebi, Suriye ve Türkiye arasında müşterek araştırma merkezleri kurmak istediklerini bildirdi.
     Anadolu Platformundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mektebi ve beraberindekiler, Suriyelilere verdikleri destek dolayısıyla Anadolu Platformuna teşekkür ziyaretinde bulundu. Mektebi, Bülbülzade Vakfı Sosyal Tesislerinde Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemirle bir süre görüştü.
     Mektebi, platformun Suriye devrimine ve Suriye halkına desteklerinden dolayı müteşekkir olduklarını ifade etti.
     Türkiyedeki sivil toplum kuruluşlarının tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirten Mektebi, şunları kaydetti:
     Suriyede eğitim, sağlık ve adaleti öncelik sıramızın en başına koyduk. Türkiyedeki kardeşlerimizle sivil toplum, eğitim ve medya alanında ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. Suriye ve Türkiye arasında müşterek araştırma merkezleri kurmak istiyoruz. Bizi birbirimize düşman gösteren tarih anlayışını terk ederek tarihimizi yeniden yazmalıyız.
     Mektebi, Suriyede her kesime hitap eden, her türlü aşırılıktan uzak bir siyasi parti kurmak ve bu konuda Türkiyenin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini aktardı.
     Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir ise her zaman Suriyelilerin yanında olduklarını belirterek, Ortadoğuda 100 yıl önce bizi birbirimizden ayırmak için çizilen suni sınırlar kalktığına ve halkların kardeşlik ikliminde tekrar buluştuğuna şahit oluyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber SMDK Üyesi Yahya Mektebi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER