SODES bilgilendirme toplantısı

SODES bilgilendirme toplantısı


VAN (A.A) - Van Valiliği Proje Koordinasyon Merkezince 2012 SODES bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Tuşba Salonunda gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Özer, 2008 yılında GAP ilerinde başlayan SODES programının bu günlere gelmesinden gurur duyduklarını söyledi.
     Sosyal sorumluluk projelerinin önemine değinen Özer, İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşaşın sözünün SODES projelerinde kendini bulduğunu kaydetti.
     Sosyal sermayeye yapılan yatırımların gözle göründüğü ancak insana yapılan yatırımlar ise gözükmediğini aktaran Özer, şunları ifade etti:
     Gözükmeyen bu yatırımlar meyvesini sonradan verir. Aldığınız hibe ile bir bina yaparsınız, mekanları düzenlenebilir ama biz bundan çok insana olan yatırımı önemsiyoruz. Sosyal projelerin artık nereye gittiğini ve elle tutulur olduğunu görüyoruz. Bu projelerde yer alıyorsanız buna inanmanız gerek. Bilerek, severek bu işi yapmalısınız. Bizim birilerine istihdam sağlamak sıkıntılarını gidermek gibi bir amacımız yok. Bu projeler iyi anlamda kullanılırsa ülkedeki fakirlik de aşağılara çekilir. O zamanda istihdam alanları oluşur. Önemli olan rakamlar değil, birinin hayatının kurtulması, bir kadının işkenceden kurtulması, bir çocuğun sokaklardan kurtarılmasıdır. İnsanlarımızın daha medeni bir hayata kavuşturulmasıdır. Bu çerçevede projelerin hazırlanması ve insana yatırım olarak gerçekleştirilmesi gerekir.
     Okulların açılmasıyla Milli Eğitim Bakanlığının tüm görevlendirmeleri sonlandırması ile projeleri yürütmede yer yer sıkıntıların da yaşandığını anlatan Özer, bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluşlardan destek beklediklerini kaydetti.
     Van Valiliği Avrupa Birliği (AB) Bilgi Noktası Proje Koordinatörü Sinan İmamoğlu, 3 yıl içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. İmamoğlu, 2012 yılında 83 projeden 66sının kabul gördüğünü ifade ederek, hibe edilen miktarın ise 9 milyon 755 bin lira söyledi.
     Yapılan konuşmanın ardından projelere sunulacak olan destek konusunda Vali Yardımcısı Mehmet Özer ve Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile Van Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Kadri Yoldaş arasında birer protokol imzalandı.
     Toplantıya kurum müdürleri, sivil toplum örgütü ve derneklerin temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber SODES bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER