Söke Ticaret Borsası Meclis Başkanı Başer:

Söke Ticaret Borsası Meclis Başkanı Başer: Üreticinin elindeki pamuğunu biran önce değerlendirmesinde fayda var


AYDIN (A.A) - Söke Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tuğrul Başer, pamuk üreticisinin elinde tuttuğu pamuğu değerlendirmesini istedi.
     Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pamuk piyasalarınadaki belirsizliğin devam ettiğini, fiyatların her geçen gün düştüğünü belirtti.
     Pamuk fiyatlarının ne zaman kendisini toplayacağının belli olmadığını ifade eden Başer, şöyle konuştu:
     Üreticinin elindeki pamuğunu biran önce değerlendirmesinde fayda var. Fiyatlar her geçen gün geriye gidiyor. Bizim umudumuz kapalı kutu ekonomiye sahip olan ülke Çin. Tekrar bir talepte bulunursa bu düşüş durur ve fiyatlar yukarı yönlü olur. Ama bu ne zaman olur bir tarih vermek mümkün değil. Ancak şu aşamada görünen pamuğun iyi bir geleceği yok gibi. Yılbaşına kadar piyasanın bu şekilde seyredeceğini öngörüyoruz. Yıl başından sonra 3-5 kuruş fark olabilir. Ancak daha fazla farklılık olacağı ümit edilmemesi gereken bir olgu.
     Dün mahlıç standart 1 pamuk 3,05 TL idi. Memnun etmeyen bir rakam. Üretimde geçen yıla göre hatırı sayılır bir azalma olmasına rağmen düşüşler devam ediyor. Dış piyasalar da çok ucuz. Şu anda Türkiyeye 168 sent ile 173 sent arasında fabrika teslimi Yunanistandan pamuk geliyor. Bizim malımız şimdilik değerlenmiyor. Bütün bu olumsuzluklar piyasadan çekilirse, o zaman pamukta ufak bir yükselme olabilir.
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Söke Ticaret Borsası Meclis Başkanı Başer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER