Söke Ticaret Odasından eğitime destek

Söke Ticaret Odasından eğitime destek


AYDIN (A.A) - Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, ilçede yapılması planlanan Adnan Menderes Üniversitesine (ADÜ) bağlı Mimarlık ve Tasarım Fakültesi için 2013 yılında 250 bin TL kaynak ayırdıklarını söyledi.
     Toyran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mart ayı içinde temeli atılması planlanan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi için ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve Söke Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Çetin ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.
     Oda olarak Sökenin üniversiteleşmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Toyran, ilçede yaklaşık 1800 üniversite öğrencisinin olduğunu, rakamın önümüzdeki yıllarda 2 bin 500e çıkacağını dile getirdi.
     ADÜye bağlı Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binası için ayrıntıların netleşmeye başladığını da ifade eden Toyran, şöyle konuştu:
     Mart ayı içinde temeli atılması düşünülen Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, 2 blok halinde düşünülüyor. Binanın bir bloğunun 3 bin metrekare, diğerinin ise 6 bin metrekare olması bekleniyor. Bu 2 binanın projesini de ADÜ hazırladı. 3 bin metrekarelik bina yabancı dil hazırlığı için kullanılacak. 6 bin metrekarelik bina ise Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binası olması planlanıyor. 3 bin metrekarelik binayı ADÜ kendisi yapacak. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binasını ise Sökelilerin katkıları ile yapılacak. Bu inşaat için 2013 yılı bütçesinden 250 bin TLlik bir kaynak ayırdık.
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Söke Ticaret Odasından eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER