Söke Ziraat Odası Başkanı Kocabaş:

Söke Ziraat Odası Başkanı Kocabaş: Eğer inek kesimlerinin önüne geçilmezse sektör 4-5 yıl önce yaşadığı krizden çok daha büyük kriz yaşar


AYDIN (A.A) - Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, Eğer inek kesimlerinin önüne geçilmezse sektör 4-5 yıl önce yaşadığı krizden çok daha büyük kriz yaşar dedi.
     Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları araştırma neticesinde Sökede inek kesiminde büyük artış yaşandığını belirtti.
     Tüccarların bir dana derisine karşılık 3 tane inek derisi almaya başladığını belirtiklerini, Sökede en büyük deri ticareti yapan bir firmanın bugün 40 dana derisi alırken, 140 inek derisi aldığını öğrendiklerini kaydeden Kocabaş, şöyle konuştu:
     Bu demektir ki kesilen dört sığırdan üç tanesi inek. Önümüzdeki günlerde bunun artmasından korkuyoruz. İnek fiyatları yüzde 40 ile yüzde 50 oranında düştü. Piyasası 5 bin TL olan bir inek, ancak 2 bin 500 TLye alıcı buluyor. Üretici önce ineğini satmaya çalışıyor. Eğer satamazsa bu seferde kestiriyor. Her kesilen 4 sığırdan 3 tanesi inek ise hayvancılık sektörü büyük tehdit altında demektir.
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Söke Ziraat Odası Başkanı Kocabaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER