Somada Engelsiz Yarınlar Projesi

Somada Engelsiz Yarınlar Projesi -Proje kapsamında yurtdışından 21 öğrenci, Somnın konuğu olacak


MANİSA (A.A) - Somada düzenlenecek Engelsiz Yarınlar Projesi kapsamında, Avrupa Birliği ülkelerinde bu konuda faaliyet gösteren topluluk üyesi 21 öğrenci ilçeye gelerek çeşitli etkinliklere katılacak.
     Türk Kızılay Derneği Soma Şubesi, Soma Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı ile Spastik Engelliler Derneği işbirliği ile yürütülen Engelsiz Yarınlar Projesi, Türk Kızılay Derneği Soma Şubesinde görevli eğitmen Ali Subaşı tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla tanıtıldı.
     Subaşı, Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediyesinin katkılarıyla hayata geçirilen projede, Avrupa Birliği ülkelerinde faaliyet gösteren Engelsiz Yarınlar Topluluğuna üye İtalya, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistandan 17-25 yaş arasında gönüllü 21 öğrencinin Somaya geleceğini bildirdi.
     Proje kapsamında yurtdışından gelen gönüllü öğrencilerin, 26-31 Ağustos tarihleri arasında Somadaki engelli vatandaşlarla hedef bulma yarışması, gezi gibi çeşitli sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunacağını ifade eden Subaşı, proje ile engellilerin topluma adaptasyonunu ve engellilerin sorunlarına dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Soner Övümlü
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Somada Engelsiz Yarınlar Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER