Somanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü

Somanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü


MANİSA (A.A) - Somanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü törenle kutlandı.
     Somanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü nedeniyle Cengiz Topel Meydanında tören düzenlendi. Törene, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı İbrahim Kılıç ve Belediye Başkanı Hasan Ergene ile diğer ilçe protokolü katıldı.
     Törende, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
     Soma Belediye Başkanı Ergene, törende yaptığı konuşmada, şehitler verilerek kurtarılan vatan toprakları üzerinde oyunlar oynanmaya devam edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:
     Osmanlı İmparatorluğundan sonra kurulan genç Türkiye Cumhuriyetinin parçalanması için haince oyunlar daha halen sergileniyor. Türk milleti buna izin vermeyecektir. Bunun için şehitler veriyoruz, bunun için gazilerimiz var. Bu vesileyle bizi kurtuluşa kavuşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün büyüklerimizi, komutanlarımızı, bütün şehitlerimizi bir kez daha burada rahmetle anıyorum. Allah bir daha ne Somamıza ne de güzel yurdumuza düşman işgali göstermesin. Böyle kötü günler yaşatmasın.
     Tören, Soma Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle sona erdi.
     Öte yandan kurtuluş günü dolayısıyla Soma Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen etkinlikle ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu, Soma Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı AR-GE birimi sorumlusu Sedat Bağırgan tarafından slayt gösterisi eşliğinde anlatıldı.
     Program sonunda Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Sedat Bağırgana ilçenin sembolü olan madenci heykeli hediye ederek teşekkür etti.
    
     Muhabir: Soner Övümlü
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Somanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER