Sonsuz Şükran köyünde yapılaşma devam ediyor

Sonsuz Şükran köyünde yapılaşma devam ediyor


KONYA (A.A) - Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulmakta olan Sonsuz Şükran köyünde, kerpiç evlerin yapımının bu yıl da devam edeceği bildirildi.
     Sonsuz Şükran köyünün kurucusu ve Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaatları bu yıl biraz daha hızlandırmak istediklerini, imkanlar dahilinde çok sayıda yeni evi de bu yıl bitirmeyi planladıklarını söyledi.
     Ev sahiplerinin daha önce derneklerine peşin para yatırdığı için ev almaya hak kazandığını belirten Taşdiken, bu yapıları bir müteahhit mantığıyla satmadıklarını, dernek üyelerine ödedikleri para karşılığında ev yapımını organize ettiklerini dile getirdi.
     Derneğe 5, 6 üye daha aldıktan sonra artık köye katılımın tamamlanmış olacağını ifade eden Taşdiken, şunları kaydetti:
     Derneğimiz denetiminde, Hüyük Belediyesi tarafından isteyenlere parsel satışı yapılacak. Yani biz gerek belediye, gerekse dernek olarak elimizdeki taahhütlerimizi tamamladıktan sonra artık burada yapı gerçekleştirmeyeceğiz. Taahhütlerimizle birlikte 21, 22 civarında daha yapı kurmuş olacağız. Böylelikle bu defteri de hayırlısıyla kapatmış olacağız.
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar / Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Sonsuz Şükran köyünde yapılaşma devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER