Sorgunda Gökyüzüne Dokunuyorum projesi

Sorgunda Gökyüzüne Dokunuyorum projesi


YOZGAT (A.A) - Sorgun ilçesinde Gedikhasanlı Şehit Mustafa Önder Ortaokulu tarafından Gökyüzüne Dokunuyorum projesi kapsamında, Gök Bilim Şenliği düzenlendi.
     İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Ankara Üniversitesi Emekli Öğretim üyesi Prof. Dr. Ethem Derman, Amatör Astronom Nurcan Örtügen Gök, Proje Koordinatörü Handan Karataş, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
     Etkinlik öncesinde, Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, salon girişinde Gedikhasanlı Şehit Mustafa Önder Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gezegenlerin tanıtıldığı standı gezerek öğrencilerden bilgiler aldılar.
     Kaymakam Kılıç, burada yaptığı konuşmada, okullarda öğrencilerin eskiye nazaran daha iyi imkanlarda eğitim gördüklerini ifade ederek, öğrencilerin artık okullarda uzay bilimi gibi konularda donanımlı bir şekilde yetiştiklerini söyledi.
     Proje Koordinatörü Handan Karataş ise, Sorgunda Gökyüzüne Dokunuyorum projesi kapsamında, ilk defa Gök Bilim Şenliği düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi:
     Yaptığım çalışmalar sonucunda Yozgatta hiçbir eğitim kurumu yada diğer kuruluşların teleskop olmadığını gördüm. Neden bizim çocuklarımızda teleskopla gökyüzüne dokunmasınlar. Hemen araştırmalarımıza başladık. Bunun yanında gölge sekizi yada gün izi diye bir çalışma var. Bununda Türkiyede hiçbir yerde yapılmadığını gördüm. Kazanımları oldukça yüksek. Biz küçük bir hayal ile başladık, ama güzel kazanımlar elde etmeyi düşünüyoruz.
     Gedikhasanlı Kasabasında gerçekleştirilecek olan Gök Bilim Şenliğinin ikinci bölümü ise havanın yoğun kar yağışı nedeniyle nedeniyle bir ileri ki bir tarihe ertelendi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Sorgunda Gökyüzüne Dokunuyorum projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER