Sorgunda 10 belde ve 25 köydeki

Sorgunda 10 belde ve 25 köydeki çiftçilere eğitim verildi


YOZGAT (A.A) - Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Faruk Anteplioğlu, çiftçi eğitimlerine ağırlık vereceklerini söyledi.
     Özellikle kış aylarında ilçe genelinde yapılan çiftçi eğitimlerinin bu yıl toplam 10 belde ve 25 köyde yapıldığını kaydeden Anteplioğlu, bu eğitimlerin faydalı olduğunu ifade etti.
     Anteplioğlu, eğitimlerin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:
     Ziraat mühendislerimiz tarafından bu eğitimlerimiz başladı ve devam ediyor. Bu eğitimlerimizin ilki Çiğdemli ve Doğankent beldesinde yapıldı. Projeksiyon destekli görsel eğitimlerimizde, çiftçilerimize, 2013 yılı destekleme birim fiyatları, buğday, arpa, nohut ve mercimek yetiştiriciliği, süne ve kımıl mücadelesi, tarla faresi mücadelesi, toprak tahlili ve gübreleme, meyve yetiştiriciliği ile meyve hastalık ve zararlıları il mücadele, zirai mücadele ilaçlarının kullanımı, anız yakmanın zararları ile büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve bakanlığımız hayvancılık desteklemeleri hakkında çiftçilerimize detaylı bilgi veriliyor.
     Anteplioğlu, toplantılarda ayrıca, ayçıçeği, meyvecilik, çilek yetiştiriciliği, çerezlik kabak, kavun, karpuz yetiştiriciliği, hayvan hastalıkları gibi tarımsal konularda da çiftçilere yönelik gerekli bilgilerin verildiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Sorgunda 10 belde ve 25 köydeki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER