Sorgunda Kuran

Sorgunda Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma ve Bilgi Yarışması yapıldı


YOZGAT (A.A) - Sorgun İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kuran kursları arasında "Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma ve Bilgi Yarışması" yapıldı.
     Belediye Kültür Salonundaki yarışmaya 12 Kuran kursundan 36 öğrenci katıldı.
     Vatandaşlar, öğrenciler ve ailelerinin ilgi gösterdiği yarışma Yeni Camii imam-hatibi Ahmet Çınar Çetinin Kuran tilavetiyle başladı.
     İlçe Müftüsü Fikret Ekincinin başkanlığında komisyonun yarışmalarda Mehmet Karaca Kız Kuran Kursundan Münire Şanlıyı birinci, Süleymaniye Kız Kuran Kursundan Fatma Coşkun ikinci, Aşağıcumafakılı Kuran Kursundan Esra Yılmazı da üçüncü olarak belirledi.
     Yarışmanın ikinci bölümünde tecvit, ibadet, itikat, siyer, ahlak konularında yapılan bilgi yarışmasında ise Mehmet Karaca Kuran Kursu birinci, Süleymaniye Kız Kuran Kursu ikinci, Mansuroğlu Çiftliği Kız Kuran Kursu da üçüncü oldu.
     Yarışmada birinci olan kurs öğrencilerine 300, ikinciye 200, üçüncüye ise 100 lira para ödülü ile çeşitli hediyeler verildi.
     Yarışma sonunda İlçe Müftüsü Fikret Ekinci yaptığı konuşmada Sorgunda bu yıl 81 kursun faaliyet gösterdiğini ve bu kurslarda 4 bin 500e yakın bayanın Kuran ve dini bilgiler eğitimi aldığını ifade etti.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER