Sorgunda voleybol, basketbol takımları kurulacak

Sorgunda voleybol, basketbol takımları kurulacak


YOZGAT (A.A) - Sorgun İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından içede voleybol, basketbol ve engelli basketbol takımı kuracak.
     Sorgun İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Levent Tunçer, yaptığı açıklamada engellilerin spor yapabilmesini sağlamak ve ilçede basketbol ve voleybol takımları kurabilmek amacıyla iki antrenörle anlaştıklarını belirterek, çalışmalara başladıklarını söyledi.
     Kurulacak basketbol takımının başına antrenör Yasin Soyyücenin, voleybol takımının başına ise antrenör Soner Arslanın getirildiğini ifade eden Tunçer, şunları kaydetti:
     Sorgun İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü olarak ilk amacımız, ilçe genelinde sporu sevdirmek ve daha geniş kitlelerin spor yapmasını sağlamak. Müdürlüğümüz bir voleybol, bir de basketbol takımı kurmak amacıyla iki antrenörle anlaştı. Hedefimiz hem il bazında, hem Türkiye bazında başarılı sporcular yetiştirmek ve başarılı sonuçlar elde etmek. Bu amaçla ilk olarak ilçedeki sporcu sayısını artırmak için, tüm beden eğitimi öğretmenleriyle irtibata geçip öğrencilerin spora yönlendirilmesini sağlayacağız. Ayrıca Sivas bedensel engelliler spor kulübünde 3 yıl tekerlekli sandalye basketbol antrenörü olarak görev yapan basketbol antrenörümüz Yasin Soyyüce, Sorgun ilçesinde bir ilki gerçekleştirip, engelli kardeşlerimizin de spor yapmalarına olanak sağlamak amacıyla bir basketbol takımı kuracaktır.
     Tunçer, antrenörlerin yan branş olarak, masa tenisi, hentbol, badminton, atletizm gibi spor dallarında da eğitim verebileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Sorgunda voleybol, basketbol takımları kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER