Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Haftası -Mersin Valisi Güzeloğlu: "Yeni Sosyal Güvenlik Kurumu ve yasası ile ülke ekonomimiz daha da gelişecek"


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye ekonomisinin yeni Sosyal Güvenlik Kurumu ve yasası ile daha da gelişeceğini belirtti.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Gülpak 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Vali Güzeloğlunu makamında ziyaret etti.
     Güzeloğlu, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Türkiyenin ekonomik anlamda büyük başarılara imza atan, dünya çapında önemli sonuçlar elde eden bir ülke olduğunu ifade etti.
     Küresel krize rağmen Türkiyenin ekonomik yapısının dünya çapında büyük bir başarıya dönüştürüldüğünü belirten Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     "Sosyal güvenlik alanında ülkemiz 2008 yılında büyük bir dönüşüme konu oldu. Yeni Sosyal Güvenlik Kurumu ve yasası ile ülke ekonomimiz daha da gelişecek. Kayıt altına alınan ekonomik verilerin sosyal güvenlikle buluşması, işçi-işveren ilişkilerinin temel bir çerçevede belirlenip hakların ve sorumlulukların tanımlanarak bunun dünya çapında yeni bir kurumsal yapıya dönüştürülmesi önemli bir atılımdır."
     Güvenlik İl Müdürü Gülpak ise hafta kapsamında sosyal güvenlik bilincinin yayılması amacıyla çeşitli etkinlikler yapılacağını belirtti.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Sosyal Güvenlik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER