Çözüm süreci

Çözüm süreci -ASDER Genel Başkan Yardımcısı Hacımustafaoğulları: "Güneydoğu Anadolu Bölgesinde halkın kesinlikle bölünme gibi bir kaygısının olmadığını görmekten memnun olduk"


KONYA (A.A) - Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, "Güneydoğu Anadolu Bölgesinde halkın kesinlikle bölünme gibi bir kaygısının olmadığını görmekten memnun olduk" dedi.
     Hacımustafaoğulları, Merkez Öğretmenevinde Konyadaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, terör sorunu ve bununla uzantılı diğer sorunların çözümü için dernek olarak irade koyma kararı aldıklarını söyledi.
     Bu bağlamda 24-27 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır, Batman ve Mardinde her kesimi temsil eden 50ye yakın sivil toplum örgütüyle görüşme yaptıklarını ifade eden Hacımustafaoğulları, bölgedeki insanların çözüm sürecine yüzde 100e yakın oranda destek verdiğini ve sorunun çözümünü beklediğini dile getirdi.
     Güneydoğu Anadolunun terör sorunundan en çok etkilenen bölgelerden biri olması nedeniyle çalışmalarına o bölgeden başladıklarını aktaran Hacımustafaoğulları, şunları kaydetti:
     "Bölgeye giderken, acaba durum nedir- anlamında zihnimizde bazı endişelerimiz vardı. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde halkın kesinlikle bölünme gibi bir kaygısının olmadığını görmekten memnun olduk. Çözüm sürecinin en doğru şekilde sonuca ulaşması noktasında bütün toplumun fikirleri değerlendirilerek, bu çalışmanın yürütülmesi için bir irade koyduk. İstiyoruz ki; herkes fikrini söylesin. Hiçbir fikri olmayan, 30 yıldır milletin yüreğini yakan bu sorunun çözülmesini istemeyen grupların, bu tartışma ve beyin fırtınası ortamını yok etme gayreti içinde olduklarını görüyoruz. Onlarla konuşacak bir şeyimiz yok. Her kesimle görüşme yapılmalı, herkes fikrini sonuna kadar söylemeli, fikirler sonuna kadar çatışmalı. Fikirlerin çatışmasından gerçekler ortaya çıkar."
     Derneğin Genel Sekreteri Necmettin Keleş de çözüm sürecinde Türkiyeyi gruplar halinde gezerek, halkın nabzını tutmak istediklerini belirtti.
     Süreç kapsamında sivil toplum kuruşlarından düşünceleri, endişeleri ve taleplerini aldıktan sonra, gerekli tespitlerin yapılmasının ardından bunları Cumhurbaşkanlığı, TBMM, medya ve toplumla paylaşacaklarını bildiren Keleş, "Konyadaki değerli sivil toplum kuruluşu başkanlarını çağırdık. Hem kendi görüşlerini, hem de temasta oldukları halkın görüşlerini, endişelerini açık bir şekilde bildirirlerse; biz de bunu raporumuza yansıtmak istiyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Ahmet Kayır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER