STKlardan BDPye ziyaret

STKlardan BDPye ziyaret


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırdaki bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri 14 Temmuzda Diyarbakırda yaşanan olaylarla ilgili Barış ve Demokrasi Partisine ziyarette bulundu.
     Aralarında Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO), Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD), Diyarbakır Mermerciler ve Madenciler Derneği (DMD), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) temsilcilerinin bulunduğu bir grup, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrütü ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, mitinglere yasak getirilmesinin bugüne kadar bölgeye herhangi bir çözüm getirmediğini, şiddeti yoğunlaştırdığını söyledi.
     Mitingin yasaklanmasını antidemokratik ve hukuk dışı bir uygulama olarak gördüğünü belirten Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu ise Böylesi olayları antidemokratik bulduğumuzu ifade etmek için bu ziyareti gerçekleştirdik. Diyarbakır, bölge halkı ve Kürt toplumunun vicdanında önemli bir kırılmaya yol açan 14 Temmuz olaylarını bu vesileyle kınıyor bu bakımdan partinizi hem desteklemek hem de geçmiş olsun temennilerimizi iletmek için bu ziyareti gerçekleştirdik dedi.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de, sadece Diyarbakır değil Türkiyenin birçok yerinde BDPnin hiçbir mitingine genel itibariyle izin verilmediğini belirterek, Siyasi bir parti kendi taleplerini, halkın taleplerini nasıl kamuoyuyla paylaşır nasıl dile getirir demokratik haklarını kullanarak kamuoyuna duyurusunun yapar ama ne yazık ki 1 yıldır BDPnin hiçbir mitingine izin verilmiyor. Bundan sonrada gelişmeleri hep birlikte Diyarbakır açısından izleyeceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Aziz Aslan-Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber STKlardan BDPye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER