SÜde Afrika rüzgarı

SÜde Afrika rüzgarı


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesinde (SÜ) Afrikalı öğrenciler tarafından "Afrikadan Sevgi Dolu" isimli kültür ve tanıtım programı düzenlendi.
     Türk Devlet ve Akraba Toplulukları Öğrenci Merkezi Koordinatörlüğü tarafından desteklenen ve Türkiyede eğitimlerini sürdüren Afrikalı öğrenciler tarafından hazırlanan "Afrikadan Sevgi Dolu" isimli kültür ve tanıtım programı, renkli görüntülere sahne oldu.
     SÜ İnşaat Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Kenyalı Swaleh Kimani, Türkçe yaptığı konuşmada, aslında Kenyalı olduğunu ama kendisini Konyalı olarak hissettiğini ifade etti.
     SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin de Afrikalı öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
     SÜde bugün 67 ülkeden 900e yakın yabancı öğrencinin eğitimlerini sürdürdüğünü dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
     "Şunu da özellikle belirtmek isterim ki; bizler toplum olarak insanın etten ve kemikten olduğuna inanırız ve insanlara bu anlayışla kucak açarız. Güçlüden çok güçsüz olanın yanında yer alırız. Böyle bir anlayışla da Afrika ülkeleriyle Türkiye arasında her zaman güçlü bağlar olmuştur. İnanıyorum ki; sizler bu bağların pekişmesine katkıda bulunacaksınız. Hepiniz bizim baş tacımızsınız."
     Konyada ilk kez düzenlenen organizasyona, Kenya, Tanzanya, Nijerya, Somali, Uganda, Zambiya gibi Afrika ülkelerinden Türkiyeye gelen ve burada eğitimlerine devam eden öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber SÜde Afrika rüzgarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER