Yalovalı şehitlerin isimleri bir dergide toplandı

Yalovalı şehitlerin isimleri bir dergide toplandı


YALOVA (A.A) - Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneğinin (ASEF) yayın organı Elçi Dergisi, Yalovalı şehitlerin isimlerini bir araya topladı.
     Dergide, Osmanlı - Rus Savaşından başlayarak, Birinci Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ile terör ve görevi başında şehit olan Yalovalı şehitlerinin isimleri yer alıyor.
     Dergi hakkında bilgi veren ASEF Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Gürtekin, şöyle konuştu:
     "Yalovada 2010 yılında Sarıkamış adlı konferans düzenledik. Konferansımıza Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez katıldı. Konferansta Yalovadan beş şehidimizin isimlerini saydı. Dernek olarak Milli Savunma Bakanlığı Şehitler Daire Başkanlığına dilekçe yazarak durumu bildirip, şehitlerimizin isimlerini istedik. Bakanlık, bakanlığın internet sitesinde güncel olarak bu bilgilere ulaşabileceğimizi ve Şehitler Ansiklopedisinden de yararlanabileceğimizi belirtti. Bir her iki kaynağı tarayarak isimleri tespit ettik. Ardından şehitlerimizin isimlerini de böyle bir çalışmayla bir araya topladık. Dernek olarak böyle bir hizmeti gerçekleştirdiğimiz için mutlu ve huzurluyuz."
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yalovalı şehitlerin isimleri bir dergide toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER