SÜnün 38. kuruluş yıl dönümü

SÜnün 38. kuruluş yıl dönümü -Yaklaşık 40 yıllık dönemde yaşanan değişimin anlatıldığı fotoğraf sergisi törenle açıldı


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesinin (SÜ) 38. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     SÜ Rektörü Hakkı Gökbel, Selçuk Üniversitesinin 38. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen "Çorak Topraklardan Başlayan ve Türkiyenin En Modern Kampüsüne Uzanan Yükseliş Serüveni" adlı fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.
     Gökbel, açılışta yaptığı konuşmada, sergide SÜnün tarihini anlatan fotoğraflar olduğunu, bu fotoğrafları sergileyerek SÜnün 38 yıl içindeki tarihinin canlı bir şekilde görülme fırsatı sunulduğunu söyledi.
     Bu tarihi bilen hocalar olduğunu belirten Gökbel, bunu geleneksel bir hale getirmeye çalıştıklarını ve kalıcı olması açısından da kuruluşunun 40. yılında SÜyü anlatan bir kitap çıkaracaklarını dile getirdi.
     Daha sonra etkinlik kapsamında, SÜ öğrencilerine yönelik "N Beyin" adlı konferans düzenlendi.
     Gökbel, burada yaptığı konuşmada, SÜnün serüvenine, barakalarda, çamurla kaplı bozkır arazilerde başladığını söyledi.
     SÜnün gelişiminin 1982den itibaren hız kazandığını ve sonrasında bu günlere geldiğini anlatan Gökbel, 74 bin öğrenci ve 6 bin civarındaki çalışanıyla Türkiyede ilk 5de yer aldıklarını belirtti.
     SÜ Teknoloji Transfer Ofislerinin desteklenen 10 üniversiteden biri olduğunu dile getiren Gökbel, Teknokentin de yine ilk 10da yer aldığını vurguladı.
     Bu ikisini gerçekleştiren Türkiye genelinde iki vakıf iki devlet olmak üzere toplam 4 üniversite olduğunu aktaran Gökbel, şunları kaydetti:
     "Devlet üniversitesi olarak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Selçuk Üniversitesi var. Vakıf olarak da Sabancı Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi var. Bizim bir hedefimiz var. SÜ dünya üniversiteleri arasında ilk 500e girecek. SÜ şu anda 724. sırada. İlk 500e girmeye aday olan bir üniversite. Bu noktaya fedakarlıklarla gelindi. Devletimiz, öğretim elemanlarımız, idarecilerimiz ve öğrencilerimiz gayret gösterdiler ve SÜ bu şekilde gelişmesine devam etti. SÜ kabuğunu kırdı. Geleceğe çok daha dinamik, etkin bir şekilde hazırlanmakta."
     Gökbelin konuşmasının ardandan, Yıldırım Beyazıd Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Canan ve Dr. Serkan Karaismailoğlu, "N Beyin" isimli konferans verdi.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber SÜnün 38. kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER