Su faturası borçlularına çağrı

Su faturası borçlularına çağrı


MERSİN (A.A) - MESKİ kaçak su kullananımıyla ilgili olarak hakkında hırsızlık suçundan kovuşturma yapılan vatandaşlar ile su borçlarını ödemek için Torba Yasadan faydalanmak için müracaatta bulunduğu halde ödeme yapamayan vatandaşlara, yeni bir fırsat çıktığını bildirdi.
     MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, yaptığı yazılı açıklamada, kaçak su kullanımı nedeniyle tutanak tutulan ancak henüz ödemesini yapmamış olan vatandaşlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasıyla ilgili yeni düzenleme yapıldığını belirtti.
     5 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 6352 sayılı Kanun ile yapılan değişikliklerle kaçak su kullanımının, karşılıksız yaralanma kapsamına alınarak, cezasının 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası olarak kabul edildiğini hatırlatan Ülgen, yeni düzenlemeyla ilgili olarak Kanunla kaçak su kullanımından dolayı tahakkuk eden borçların soruşturma tamamlanmadan önce ödenmesi halinde, kamu davası açılmayacağı, borcun hüküm verilinceye kadar ödenmesi halinde ise verilecek cezanın üçte birine kadar indirileceği hükme bağlanmıştır. Ancak kişi bu hükümden iki defadan fazla yararlanamaz denilmektedir görüşüne yer verdi.
     Ülgen, kanundan faydalanma çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:
     Kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 5 Temmuz 2012 tarihinden önce, kaçak su kullanımıyla ilgili haklarında hırsızlık suçundan dolayı kovuşturma yapılan veya kesinleşmiş olup olmadığına bakılmaksızın hakkında hüküm verilenler, borçlarını 6 ay içinde ödedikleri takdirde ceza verilmeyecek, hüküm verilmiş olanların cezaları da sonuçlarıyla ortadan kalkacaktır. Ayrıca, Torba Yasa olarak adlandırılan 31 Mayıs 2011 tarihinde başvurusu sona eren kanundan faydalanmak için müracaat eden, ancak af kanunu kapsamında oluşturulan ödeme planına göre ödemesini yapamayanlar için ikinci bir düzenleme getirildi. Bu durumdaki vatandaşlarımız ödeme planlarını yeniden yapılandırarak kalan veya ödenmeyen borçlarını ödeme şansı bulabilecekler. Söz konusu durumda bulunan abonelerin kanundan yararlanmaları için biran önce MESKİ Genel Müdürlüğü(ne başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Kanundan yaralanmak için son müracaat tarihi 31 Ekim. Vatandaşlarımızın Temmuz ayı içerisinde müracaat etmeleri halinde 4 eşit taksit, Ağustos ayı içerisinde 3 eşit taksit, Eylül ayı içerisinde 2 eşit taksitle ve Ekim ayı içerisinde müracaat edenler ise 31 Ekim 2012 tarihine kadar borçlarının tamamını ödeyebileceklerdir.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Su faturası borçlularına çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER