SÜ Teknoloji Transfer Ofisi tanıtıldı

SÜ Teknoloji Transfer Ofisi tanıtıldı -Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel: -"Hem TÜBİTAK tarafından destek alan hem de Teknokenti ilk 10un içerisinde yer alan üç üniversite var, SÜ de bunlardan bir tanesi"


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, basına tanıtıldı.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Rixos Otelde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin kendine has bir karakteri olduğunu söyledi.
     Uygulanacak projelerin ülke gerçekleriyle uyumlu olmasına dikkati çeken Doğan, Türkiyenin yeni modellere ihtiyaç duyduğunu, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığının (TEYDEB) ortaya koyduğu fikrin, yeni ve özgün olduğunu ifade etti.
     TÜBİTAK TEYDEB Başkan Vekili Fatih Bilal Yülek ise Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) sayesinde üniversitelerden daha fazla proje çıkmasını beklediklerini dile getirdi.
     SÜ TTOnun Türkiye gelenindeki teknoloji transfer ofisleri içinde ilk 10 arasına girmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Yülek, şunları kaydetti:
     "Selçuk Üniversitesi, bileğinin gücüyle buraya geldi. En çok memnun olduğumuz üniversite burasıydı. Çünkü diğer büyük şehirlerimizde altyapı hazırdı. SÜde öne çıkaran şeyse Vali beyin katıldığı, ticaret odalarının ve diğer üniversitelerin katıldığı etkinlikler yapılıyor olması. Bu da şehrin altyapısınında bu tür faaliyetlere hazır olduğunu gösteriyor. Bu birliktelik sayesinde bu TTO başarıya ulaşacak ve daha ileriye gidecek."
     Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel de SÜ olarak Türkiyede ilk kez devlet desteğiyle özel sektörün içinde yer alıp bir araştırma merkezi oluşturduklarını ve gelecek Eylül ayında bu araştırma merkezinin faaliyetine başlayacağını dile getirdi.
     Konya Teknokentin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre Türkiye genelinde 7. sırada yer aldığını hatırlatan Gökbel, "Hem TÜBİTAK tarafından destek alan hem de Teknokenti ilk 10un içerisinde yer alan üç üniversite var, SÜ de bunlardan bir tanesi. Bunu, Konyanın doğru yolda olduğunun ve güzel işler yaptığının bir göstergesi olarak kabul ediyorum" şeklinde konuştu.
     Toplantıya, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve TÜBİTAK TTO Destekleme Programı Komite Sekreteri Ahmet Rıza Balım katıldı.
    
     Muhabir: Sinan Polat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber SÜ Teknoloji Transfer Ofisi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER