Sualtı hokeyi

Sualtı hokeyi -Gençler Türkiye Şampiyonası Orduda başladı


ORDU (A.A) - Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası Orduda başladı.
     Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca Durugöl Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen şampiyonada 5i bayan, 12si erkek takımında olmak üzere toplamda 167 sporcu yer aldı.
     Federasyon Asbaşkanı Şahin Özen, şampiyonasının Orduda ilk defa düzenlendiğini söyledi. Şampiyona da yer alan takımların lig usulüne göre yarışacaklarını anlatan Özen, şunları kaydetti:
     Federasyonun 2013 yılı planlı faaliyetleri kapsamında düzenlenen Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası bugün Orduda başladı. Üç gün sürecek bu etkinliğe bayanlarda 5, erkeklerden ise 12 takım katıldı. Toplamda ise 167 sporcu bu şampiyona da yer alıyor. Müsabakalarımız Pazar günü yapılacak son maçlarla tamamlanacak. Yapılacak maçların sonunda puanlama ve averaja göre ilk 3 belirlenecek. Ayrıca bu turnuvada oynayan sporcularımızın arasından Genç Milli Takımımıza davet edilecek oyuncular belli olacak.
     Turnuvadaki takımların 10 kişi ile mücadele ettiklerini ifade eden Özen, Müsabakalarda sporcuların altı tanesi aktif oyuncu, diğerleri ise yedektir. Bu oyunda yedek oyuncular sürekli değişebilirler. Müsabakalar 2 devreden 15er dakikadan oluşuyor dedi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay / İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER