Suç örgütüne yönelik olarak 13 ilde

Suç örgütüne yönelik olarak 13 ilde düzenlenen operasyon -POS cihazıyla tefecilik yaparak haksız kazanç elde ettiği öne sürülen iki suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 55 kişiden 47si tutuklandı (Fotoğraflı-Görün


ANTALYA (A.A) - POS cihazıyla tefecilik yaparak haksız kazanç elde ettiği öne sürülen iki suç örgütüne yönelik olarak 13 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 55 kişiden 47si tutuklandı.
     Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 55 zanlı mahkemeye çıkarıldı.
     55 zanlıdan 47si suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüt faaliyeti çerçevesinde tefecilik yapma iddiasıyla tutuklandı. Zanlılardan 8i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Antalyada POS cihazıyla tefecilik yaptığı öne sürülen iki suç örgütüne yönelik olarak 5 ay sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından 5 Mayısta Antalya ve ilçeleri ile Burdur, Diyarbakır, Hatay, Isparta, Konya, İstanbul, Muğla, Mersin, Şanlıurfa, Osmaniye, Kocaeli ve Malatyada 750 polisin katılımıyla 68 ev ve 21 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 2si kadın 55 kişi gözaltına alınmıştı.
     Zanlıların, kendilerine başvuran kişilerin kredi kartı borçlarını ödediği, kurdukları şirketlere ait POS cihazlarından bu kişilerin kredi kartlarından yüzde 10-15 oranında faiz koyarak para çektiği iddia edilmişti. Zanlıların 160 kişinin kredi kartından para çektiği, bu şekilde ayda 5 milyon lira haksız kazanç sağladığı belirlenmişti. Örgüt üyelerinin broşür bastırdığı da tespit edilmişti.
     (SE-BEK-HS-HAN)
<< Önceki Haber Suç örgütüne yönelik olarak 13 ilde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER