Suça teşvik edilen çocukların ailelerine mektup

Suça teşvik edilen çocukların ailelerine mektup -Cizre Kaymakamı Koca, ilçede yaşanan izinsiz gösterilere katılan çocukların ailelerine gönderdiği mektupta, huzur ve güvenlik ortamını bozmak isteyen bazı çevreler ve suç örgütlerinin


ŞIRNAK (A.A) - Cizre Kaymakamı Şenol Koca, ilçede yaşanan izinsiz gösterilere katılan 70 çocuğun ailesine mektup gönderdi.
     Kaymakam Koca, ailelere gönderdiği mektupta, milletin en temel yapı taşının aile, ailenin de anne, baba ve diğer yakınlardan oluşan bir cennet bahçesi olduğunu, bu bahçede, aileyi oluşturan her bir ferdin mutluluğu, tüm ailenin mutluluğu iken, kederi, üzüntüsünün de ailenin tamamına sirayet ettiğini belirtti.
     Özellikle, geleceğin aydınlık yarınları olan çocukların hayatta kazanmış olduğu başarıların anne ve babayı mutlu ettiği, çocukların başına gelen en küçük bir sıkıntının sadece anne ve babaları değil, içinde bulunduğu bütün bir çevreyi müteessir ettiğini vurgulayan Koca, mektubunda, son dönemlerde ilçedeki huzur ve güvenlik ortamını bozmak isteyen bazı çevreler ve suç örgütlerinin amaçlarına ulaşmak için masum çocukları kullandığını kaydetti.
     Çocukların, ne yaptıklarının farkına bile varmadan başta kendilerine, daha sonra tüm topluma zarar veren suç makinesi haline getirilmek istendiğini mektubunda yer veren Koca, çocuk ve gençlerin mutlu, huzurlu ve aydınlık yarınlara ulaşabilmesi için herkese önemli görevler düştüğünü bildirdi.
     Kaymakamlık olarak bütün imkanları çocuk ve gençler için seferber ettiklerini, diğer taraftan da çocukları zehirlemek isteyen kişi, kişiler ve örgütlerle mücadele ettiklerini aktaran Koca, mektupta, şunlara yer verdi:
     Bizler devletin bütün kurumları ile çocuk ve gençlerimizi korumaya çalışırken, sizlerden de çocuklarınızın sözünü ettiğim çevreler tarafından suiistimal edilmesine müsaade etmemeniz ve kıymetli yavrularınıza daha çok sahip çıkmanızı bekliyoruz. Hiç şüphesiz ki sizin evlatlarınız üzerindeki haklarınız kadar sorumluluklarınız da bulunmaktadır. Bu sorumluluklarınızın yerine getirilmemesi durumunda hukuken kazanmış olduğunuz bazı hakların elinizden alınmasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Sizin, ailenize düşkün bir anne baba olarak böyle bir duruma fırsat vermeyeceğinize inanıyor, en içten duygularımla selam ediyorum.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Suça teşvik edilen çocukların ailelerine mektup Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER