Sultandağındaki Meyvecilik Kültür ve Sanat Festivali

Sultandağındaki Meyvecilik Kültür ve Sanat Festivali sona erdi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik beldesinde bu yıl 10uncusu düzenlenen Meyvecilik Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.
     Her yıl geleneksel olarak düzenlenen festival, Yeşilçiftlik Stadında yapılan etkinliklerle bitti. Ankaranın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, festivalde yaptığı konuşmada, kirazıyla ünlü beldede bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     Afyonkarahisarlı olarak inandığı değerlere sahip çıkarak gece gündüz çalıştığını ifade eden Yaşar, şöyle konuştu:
     Afyonkarahisar bir sanayi kenti dışında tarım kentidir. Bu bahçeleri meyve ağaçlarını yeşilliğini gördüm çok güzel ama son yıllarda tarım ürünü üretene yeterli destek verilmiyor. Ancak Türkiyenin başka çıkışı yok. Allah bize 4 mevsimin yaşandığı güzel coğrafya vermiş. Her şeyin yetiştirilebileceği bir Anadolu vermiş. Dünyanın her yerinde tarıma yeterli destekler verilirken bugün 10 yıl önceki rakamlara buğday satılıyor. Bunu düşünmek zorundasınız. Çiftçiliğin ne kadar zor olduğunu vişnenin kirazın ne kadar zor toplandığını biliyoruz. Şu anda 15-20 kuruşa kayısı alınıyor. Bunlarla köylü ayağa kalkamaz. Hayvancılık yapanı korumadığımız müddetçe üretim yapanı korumadığımız müddetçe hizmet sektörünü koruyamadığımız müddetçe Türkiyenin istihdam ve cari açığını kapatamayız.
     Festival, Türk Halk Müziği sanatçısı ve CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandarın seslendirdiği Ege türkülerinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Sinan Kutlar / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Sultandağındaki Meyvecilik Kültür ve Sanat Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER